Bekendmaking vestiging gemeentelijk voorkeursrecht ex art. 2 in samenhang met art. 3 Wet voorkeursrecht gemeenten op perceelsgedeelten ten behoeve van aanleg van de Zuidelijke Omlegging te Deurne

Burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne maken bekend, dat de gemeenteraad in haar vergadering van 17 mei 2011 op grond van art. 2 in samenhang met art. 3 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) hebben besloten een voorkeursrecht te vestigen op perceelsgedeelten benodigd voor de aanleg van de Zuidelijke Omlegging.

Op de betrokken perceelsgedeelten zijn de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing.

Het betreft hierbij de perceelsgedeelten, waarop burgemeester en wethouders bij besluit d.d. 22 maart 2011 een voorlopig voorkeursrecht hebben gevestigd. Met het raadsbesluit wordt de voorlopige vestiging van het voorkeursrecht vervangen door een definitieve vestiging. Het raadsbesluit tot vestiging van het voorkeursrecht vervalt van rechtswege tien jaar na de inwerkingtreding van het op 14 september 2010 vastgestelde bestemmingsplan Zuidelijke Omlegging.

Het raadsbesluit ligt samen met de bijbehorende bijlagen, te weten de kadastrale kaart als bedoeld in art. 3 van het Besluit voorkeursrecht gemeenten 2010 en een lijst met daarop de aangewezen kadastrale perceelsgedeelten en percelen met de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden evenals overige relevante gegevens, met ingang van 19 mei 2011 voor een ieder kosteloos ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van de gemeente Deurne. Tegen betaling van leges kan iedereen op verzoek een afschrift verkrijgen van het besluit.

Het rechtsgevolg van de aanwijzing van de betrokken perceelsgedeelten is dat de eigenaren en beperkt gerechtigden pas tot vervreemding van hun onroerende zaak kunnen overgaan, nadat de gemeente Deurne in de gelegenheid is gesteld die onroerende zaak te kopen. Eigenaren en rechthebbenden van de betrokken percelen worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit staat voor belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van de bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Deurne, Postbus 3, 5750 AA Deurne. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. In het geval bezwaar wordt gemaakt kan dezelfde belanghebbende ook een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank in ’s-Hertogenbosch, indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist.

Het adres is Rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Hier zijn kosten aan verbonden. Nadere informatie is te verkrijgen bij de griffie van de rechtbank via telefoonnummer 073-6202020.

Inlichtingen

Meer informatie is verkrijgbaar bij de heer Janssen via telefoonnummer 0493-387402.

Deurne, 17 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Deurne.

Naar boven