Bestemmingsplan ‘Meersteeg 6–8’ (gewijzigd vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 13 mei 2011 gedurende zes weken het op 26 april 2011 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Meersteeg 6–8’ ter inzage ligt.

Na toestemming van zowel de Provincie als het Rijk (de VROM inspectie) heeft de gemeente Geldermalsen besloten niet de in de wet vastgestelde termijn van 6 weken wachttijd in acht te nemen.

Toelichting op de planstukken

De beoogde effecten van dit bestemmingsplan zijn het wegnemen van een extern veiligheidsrisico voor de Plantage, het beperken van eventuele milieuhinder (op het gebied van geur). Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het voor het realiseren van de uitbreiding van bedrijf en bedrijfswoning.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

  • 1. In de toelichting is meer aandacht besteed aan de aanwezigheid en monumentale status van de Joodse begraafplaats.

  • 2. In de toelichting is meer aandacht besteed aan de invloed die de bouwplannen hebben op de Joodse begraafplaats.

  • 3. In de toelichting is de conclusie betreffende archeologie verhelderd: Er is geen onderzoeksplicht.

  • 4. In de toelichting is meer aandacht besteed aan de verkeersstructuur op het bedrijfsterrein.

  • 5. De Redengevende beschrijving uit de gemeentelijke monumentenlijst van de Joodse begraafplaats is toegevoegd aan de Bijlagen.

  • 6. In de planregels voor de bestemming bedrijf – bakkerijfabriek is het toegestaan gezamenlijke oppervlak van de bijgebouwen, aanbouwen en uitbouwen aangepast aan de werkelijke situatie.

  • 7. De planregels voor de bestemming maatschappelijk – begraafplaats zijn gelijkgetrokken met wat in het huidige bestemmingsplan is toegestaan.

  • 8. In de planregels voor maatschappelijk – begraafplaats is toegevoegd dat het hier een cultuurhistorische waarde (gemeentelijk monument) betreft.

  • 9. In de algemene afwijkingsregels is de overschrijding van bouwgrenzen waarvoor het bevoegde gezag in afwijking van de planregels een omgevingsvergunning kan verlenen vastgesteld op 1,25 meter.

  • 10. De kadastrale perceelsgrenzen zijn verwijderd van de bestemmingsplanverbeelding.

  • 11. In de toelichting en planregels is de term ‘burgemeester en wethouders’ vervangen door de term ‘bevoegd gezag’ conform de geldende formulering in het BRO.

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan inclusief de Nota van Beantwoording en de raadsstukken ligt vanaf 13 mei t/m 23 juni 2011 ter inzage bij het Klantencontactcentrum, tel. 0345 - 586 611. Zie Actueel voor openingstijden. Tevens is het plan in te zien op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen de hierboven vermelde wijzigingen kan eenieder beroep aantekenen bij de Raad van State.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven