Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Mr. Aafjesschool, Meteren’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken bekend dat de gemeenteraad van Geldermalsen op 29 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Mr.Aafjesschool, Meteren’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het vastgestelde bestemmingsplan is opgesteld om het oprichten van een gebouw bij de Mr. Aafjesschool te Meteren mogelijk te maken. Stichting Fluvium heeft een verzoek ingediend voor het oprichten van een gebouw voor het huisvesten van de Mr. Aafjesschool en de buitenschoolse opvang aan de J.H.Lievense - van Herwaardenstraat 2 te Meteren. Het oprichten van dit gebouw is noodzakelijk vanwege ruimtegebrek en de slechte kwaliteit van de huidige noodlokalen van de Mr. Aafjesschool. Het is de bedoeling dat de vijf noodlokalen worden verwijderd en dat op dezelfde locatie in twee bouwlagen totaal tien semi-permanente lokalen worden gerealiseerd. De in het verleden gevoerde vrijstellingsprocedures worden vervangen door dit bestemmingsplan.

Wijziging

De gemeenteraad voornoemd heeft bij de vaststelling een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan door een wijziging in de waterparagraaf, onderdeel van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan inclusief de Nota van Beantwoording en de raadsstukken ligt met ingang van 13 mei 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens openstellingstijden in het gemeentekantoor, Kuipershof 2 te Geldermalsen bij het Klantencontactcentrum, tel. 0345-586 611. Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan is te raadplegen via de gemeentelijke website en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een ieder tegen de wijziging (zie hierboven) ten opzichte van het ontwerpplan.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven