Kennisgeving toewijzingbesluiten broeikasgasemissierechten nieuwkomers (artikel 16.32 Wet milieubeheer)

De directeur Klimaat en Luchtkwaliteit maakt, gelet op artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat voor de navolgende inrichtingen namens de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een besluit genomen is op verzoeken om toewijzing van broeikasgasemissierechten op grond van artikel 16.32, tweede lid, van de Wet milieubeheer (Wm).

De volgende verzoeken om toewijzing van broeikasgasemissierechten worden gehonoreerd:

A.C. Hartman B.V.

Abengoa Energy Netherlands B.V.

Electrabel N.V. Maximacentrale

IOI Loders Croklaan Oils B.V.

MaasStroom Energie C.V.

P.N. Hoogerbrugge Steenbergen B.V.

Red Harvest B.V.

Vereijken Energie B.V.

Wormdal Vastgoed B.V.

De besluiten stellen het aantal broeikasgasemissierechten vast dat de Nederlandse Emissieautoriteit voor de jaren 2010, 2011 en 2012 voor de betreffende inrichtingen zal verlenen.

Van de betreffende ontwerpbesluiten is op 10 januari 2011 in de Staatscourant mededeling gedaan.

Tot en met zes weken na de bekendmaking staat beroep open tegen deze besluiten. Op grond van artikel 20.1 Wm in verbinding met artikel 8:1 Awb staat beroep open voor belanghebbenden. Ingevolge artikel 6:13 Awb kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:13 Awb naar voren heeft gebracht. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus  20019, 2500 EA Den Haag. Op grond van artikel 7:1 Awb dient voorafgaand aan het beroep geen bezwaar te worden gemaakt.

De toewijzingbesluiten kunnen worden ingezien bij de Nederlandse Emissieautoriteit, Prinses Beatrixlaan 2 te Den Haag. U dient voor inzage echter wel een afspraak te maken (tel. 070-339 28 00). Op grond van artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur worden stukken die bedrijfs- en fabricagegegevens betreffen, die vertrouwelijk aan de overheid zijn meegedeeld, niet ter inzage gelegd.

De directeur Klimaat en Luchtkwaliteit,

M.G. van Empel.

Naar boven