Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Julianaweg/Kielstraat’, ‘Zeedijk 3’ en ‘Oosthuizerweg 13’

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 17 februari 2011 de hierna genoemde bestemmingsplannen gewijzigd heeft vastgesteld. De (ondergeschikte) redactionele wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan worden nader toegelicht in de raadsvoorstellen en -besluiten behorende bij de bestemmingsplannen.

  • A. bestemmingsplan ‘Julianaweg/Kielstraat’

    Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de realisering van 3 woongebouwen langs de Julianaweg en 2 woongebouwen en 1 eengezinswoning langs de Kielstraat.

    De woongebouwen bevatten totaal 84 appartementen, alsmede een ondergrondse stallinggarage voor auto’s van onder meer de bewoners.

  • B. bestemmingsplan ‘Zeedijk 3’

    Dit bestemmingsplan voorziet in een nieuwe juridisch-planologische regeling. Deze regeling laat naast een bestaande woning, een vrijstaande woning toe of een nieuwe stolp die plaats biedt aan twee woningen van het type ‘twee-onder-een-kap-woning’. Het bestemmingsplan voorziet tevens in een bebouwingsregeling voor overige (erf)bebouwing, waaronder de mogelijkheid van een praktijkruimte.

  • C. bestemmingsplan ‘Oosthuizerweg 13’

    Dit bestemmingsplan voorziet in een nieuwe juridische planologische regeling voor het realiseren van 4 nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouwen met in totaal 42 opslagunits in twee bouwlagen op het achterterrein van het perceel, alsmede het oprichten van een hellingbaan en een verkeersdek, het deels verhogen en splitsen van het reeds bestaande bedrijfsgebouw in 21 opslagunits en 4 kantoorruimtes (waarvan één unit ook kan worden gebruikt als opslagunit) en de realisering van parkeerplaatsen aan de voorkant van het bedrijfsgebouw en op het achterterrein voor de opslagunits.

Inzien

De bestemmingsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van vrijdag 4 maart 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het loket van de afdeling VROM, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam gedurende de openingsuren van 9.00−12.30 uur. Buiten die uren kunnen deze plannen op afspraak worden ingezien (tel. 0299-399 245/398 417).

De bestemmingsplannen zijn tevens digitaal in te zien middels de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl, via Rubriek Wonen, werken en bouwen, → Wonen, bouwen en bestemmingsplannen.

U kunt de bestemmingsplannen ook rechtstreeks raadplegen via de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl.webroo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpJulwegKielstr-vg01 http://www.ruimtelijkeplannen.nl.webroo/?planidn=NL.IMRO.0385.BPZeedijk3-vg01 http://www.ruimtelijkeplannen.nl.webroo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpOosthuizerweg13-vg01

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeente kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kan gedurende de bovengenoemde periode van de terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tevens kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de door de raad vastgestelde wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Indien binnen de termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven