Kennisgeving besluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Papendrecht hebben op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld voor opgenomen bouwmogelijkheden in het projectbesluit ‘31 appartementen op een hotelgebouw aan de Burgemeester Keijzerweg’. De vaststelling van de hogere grenswaarden vond plaats tijdens de collegevergadering van 1 februari 2011.

Het besluit betreft het vaststellen van een hogere toelaatbare geluidsbelasting op de gevels van verschillende nieuwbouwwoningen vanwege het wegverkeerslawaai van de Burgemeester Keijzerweg en de Veerweg. Er is een akoestisch onderzoek verricht ter plekke. Uit het onderzoek blijkt dat voor wat betreft de Burgemeester Keijzerweg de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden met maximaal 9 dB en voor wat betreft de Veerweg de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden met maximaal 7 dB.

Het besluit hogere grenswaarden inclusief de bijbehorende stukken, alsmede het op 15 februari 2011 vastgestelde projectbesluit en verleende bouwvergunning liggen vanaf 3 maart 2011 gedurende zes weken (tot en met 13 april 2011) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Markt 22, Papendrecht.

Tevens zijn alle stukken beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.papendrecht.nl/sportcentrum (via de knop inspraak en zienswijze).

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Als u beroep instelt kunt u ook een verzoek doen om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

NB: De beroepstermijn van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder loopt tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn van het projectbesluit.

Gemeente Papendrecht, 2 maart 2011

Naar boven