Vastgesteld bestemmingsplan Rijksweg Zuid 97A c.a. in relatie tot Rijksweg Zuid 99 Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.6 Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 29 december 2011 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 8 februari 2012) het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 december 2011 genomen besluit ten behoeve van de ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Rijksweg Zuid 97A c.a. in relatie tot Rijksweg Zuid 99 Geleen’ ter inzage ligt bij de Vergunningenbalie van de Stadswinkel in Geleen (gemeentehuis, Markt 1).

Het bestemmingsplan beoogt de bouw van een winkelruimte met daarboven twee appartementen op nummer 97A c.a. mogelijk te maken alsmede het verbouwen van een bestaand horecapand tot kleinschalige kantoorruimte en het uitbouwen en upgraden van twee daarboven gelegen appartementen op nummer 99. Een bestaande woning op laatstgenoemd adres is inmiddels gesloopt teneinde de realisatie van een parkeerplaats voor beide adressen mogelijk te maken.

Het betreffende vaststellingsbesluit met bijbehorend bestemmingsplan en bijlagen kan tevens digitaal worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de termijn van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), door:

  • een belanghebbende die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze heeft ingediend

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (eveneens postbus 20019, 2500 EA Den Haag). In dát geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

28 december 2011

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven