Vastgesteld bestemmingsplan Molenbeek Centrum

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de raad op 14 december 2011 vastgestelde bestemmingsplan ‘Molenbeek Centrum’ (de digitale planbestanden NL.IMRO.1883.MolenbeekCentrum-VA01) ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan maakt de bouw van 78 appartementen en 3500 m2 commerciële ruimte mogelijk. Het plangebied is gelegen op de hoek Tudderenderweg en Hemelsley.

Op grond van artikel 1.1 jo bijlage 1 onder 3 van de Crisis- en herstelwet (bouw van meer dan 20 woningen in een aaneengesloten gebied) is de Crisis- en herstelwet van rechtswege van toepassing op dit plan.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt van 22 december 2011 tot en met 1 februari 2012 voor eenieder ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen, Markt 1 te Geleen.

De openingstijden van de balie zijn dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de termijn van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), door:

  • een belanghebbende die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze heeft ingediend

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (eveneens postbus 20019, 2500 EA Den Haag). In dat geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

21 december 2011

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven