M.E.R. beoordelingen gemeente Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 30 juni 2011 heeft W. van Bommel een aanmeldingsnotitie ingediend als bedoeld in artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer. De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op de inrichting gelegen aan Snoertsebaan 4 te Liessel, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie T, nummer 204 en 205.

De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het veranderen/uitbreiden van een veehouderij met fokzeugen. Om de in totaal 1.139 fokzeugen te kunnen houden worden een nieuwe stal gebouwd voor het houden van 260 kraamzeugen en 639 guste en dragende zeugen. De stal voor het houden van fokzeugen zal worden voorzien van een chemische luchtwasser, BWL 2008.09.V2.

Wij hebben besloten dat door W. van Bommel geen Milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door ons een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Burgemeester en wethouders van Deurne maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 19 mei 2011 heeft Maatschap Sonnemans een aanmeldingsnotitie ingediend als bedoeld in artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer. De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op de inrichting gelegen aan Vuurlinie 14 te Neerkant, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie U, nummer 349.

De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het veranderen/uitbreiden van een veehouderij voor het houden van fokzeugen en vleesvarkens naar een veehouderij met gespeende biggen en vleesvarkens. Om de gespeende biggen te kunnen houden worden 4.000 gespeende biggen gehouden in bestaande stallen voor fokzeugen en wordt een nieuwe stal gebouwd voor het houden van 2.912 gespeende biggen. De bestaande en nieuwe stallen voor het houden van gespeende biggen zullen worden voorzien van een gecombineerde luchtwasser, BWL 2009.12.

Wij hebben besloten dat door Maatschap Sonnemans geen Milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door ons een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Burgemeester en wethouders van Deurne maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 17 juli 2011 heeft A. Swinkels een aanmeldingsnotitie ingediend als bedoeld in artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer. De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op de inrichting gelegen aan Hoogdonkseweg 6 te Liessel, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie S, nummer 677 en 768.

De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het veranderen/uitbreiden van een veehouderij voor het houden van vleesvarkens en gespeende biggen. Om de in totaal 7.904 vleesvarkens en 4.560 gespeende biggen te kunnen houden wordt een nieuwe stal gebouwd voor het houden van 2.912 vleesvarkens en 960 gespeende biggen. De nieuwe stal en bestaande stallen zullen worden voorzien van een gecombineerde luchtwasser, BWL 2009.12.

Wij hebben besloten dat door A. Swinkels geen Milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door ons een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Burgemeester en wethouders van Deurne maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 23 september 2011 heeft A. van Hoof een aanmeldingsnotitie ingediend als bedoeld in artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer. De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op de inrichting gelegen aan Langstraat 65 te Deurne, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie H, nummer 7617.

De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het veranderen/uitbreiden van een veehouderij voor het houden van vleesvarkens. Om de in totaal 4.456 vleesvarkens te kunnen houden wordt een nieuwe stal gebouwd voor het houden van 2.964 vleesvarkens. De nieuwe stal zal worden voorzien van een gecombineerde luchtwasser, BWL 2009.12.

Wij hebben besloten dat door A. van Hoof geen Milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door ons een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De besluiten en de overige stukken liggen vanaf 22 december 2011 gedurende zes weken ter inzage. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden, die rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, bezwaar indienen bij ons college.

Bovengenoemde stukken liggen ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis.

Verder liggen de stukken ter inzage in de openbare bibliotheek, Markt 14 te Deurne.

Naar boven