Ontwerpbestemmingsplan Zuidhoek ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Zuidhoek ter inzage ligt.

De procedure van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, is van toepassing.

Wat houdt het plan in?

Het plangebied beslaat globaal het terrein van de voormalige camping De Roerdomp met de entree aan het Zuideinde te Nieuwkoop. Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de herontwikkeling tot woongebied.

Er worden gefaseerd circa 90 woningen van diverse typen gebouwd. Elk woningtype kent zijn eigen set planregels. De overige functionele bestemmingen zijn Tuin, Verkeer, (openbaar) Groen en Water. Tenslotte zijn wijzigingsbevoegdheden ‘op maat’ opgenomen voor twee bestaande percelen met een recreatieve bestemming.

Wilt u het plan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan Zuidhoek gedurende zes weken inzien. Deze termijn loopt van donderdag 22 december 2011 tot en met woensdag 1 februari 2012.

Een papieren planversie incl. bijbehorende stukken ligt tijdens de normale openingstijden bij de receptie in Nieuwveen ter inzage. In de hal is ook een publiekscomputer beschikbaar.

De basisbestanden zijn in te zien op www.nieuwkoop.nl onder ‘bestemmingsplannen’.

Het ontwerpbestemmingsplan is volledig digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en te vinden via de plannaam, gemeentenaam of IMRO-ID: NL.IMRO.0569.bpNKPzuidhoek-on01

Wilt u reageren op het plan?

Tot en met woensdag 1 februari 2012 kan iedereen een schriftelijke reactie (‘zienswijze’) geven aan de gemeenteraad via Postbus 1, 2460 AA, Ter Aar. De raad betrekt de ingekomen zienswijzen bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Wettelijk is bepaald dat buiten de termijn ingediende zienswijzen niet in behandeling kunnen worden genomen.

Op het bestemmingsplan Zuidhoek is de Crisis en herstelwet van toepassing. Dit heeft consequenties voor de beroepsfase (na vaststelling).

Naar boven