Vastgesteld bestemmingsplan ‘Laren-Noord’

De gemeenteraad van Laren heeft bij besluit van 23 november 2011 het bestemmingsplan ‘Laren-Noord’ gewijzigd vastgesteld op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Laren Noord ligt in het noordoosten van de gemeente Laren en wordt globaal begrensd door de Naarderstraat, de Eemnesserweg en aan de noordwest- en noordoost kant door de gemeentegrens met Blaricum met uitzondering van het gebied dat in het bestemmingsplan ‘Centrum’ is opgenomen.

Het bestemmingsplan Laren Noord heeft de bestemmingsplannen ‘Zwarte Berg’, ‘De Kolonie’, ‘De Omloop’ en een deel (terrein Schoolpad) van het bestemmingsplan ‘Invulgebiedjes’ vervangen.

Terinzagelegging

Met ingang van 16 december 2011 start de terinzagelegging van het bestemmingsplan en deze eindigt op 27 januari 2012. De analoge versie van het plan is vanaf 19 december 2011 in te zien in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 1–5 te Eemnes. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 uur en maandag ook van 13.30–15.30 uur. Op 16 december 2011 is het bestemmingsplan digitaal in te zien op internet, via www.laren.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gewijzigde vaststelling

De wijzigingen die de raad bij vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan betreffen oa een vernieuwde bijgebouwenregeling, verschillende aanscherpingen van de bestemmingsregels en het omzetten van een uitwerkingsplicht aan de Co Bremanlaan naar een reguliere woonbestemming.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage door: – een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was zijn zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen, en – een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven