Ontwerp bestemmingsplan ‘6 woningen aan de Hub’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden ten behoeve van zes nieuwe woningen aan de Hub

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 83 eerste lid en artikel 110c Wet Geluidhinder, het ontwerpbestemmingsplan ‘6 woningen aan de Hub’ en het daarop betrekking hebbende ontwerpbesluit hogere grenswaarde ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het realiseren van zes nieuwe woningen aan de Hub in Egchel. Ook wordt de bestaande bedrijfswoning aan de Hub 1 omgezet in een zogenoemde burgerwoning. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Hub, naast de Hub 1 in Egchel.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken inzien van 15 december 2011 tot en met 25 januari 2012.

  • Het ontwerpbestemmingsplan is samen met de hierbij behorende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl -> ‘leven en werken’ -> ruimtelijke ordening’. Het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0025;

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Inhoud ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Binnen het plangebied van bovengenoemd bestemmingsplan wordt de bouw van zes nieuwe woningen mogelijk gemaakt, waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Derhalve zijn burgemeester en wethouders voornemens om met toepassing van artikel 110c Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Wilt u het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien?

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met de daarop betrekking hebbende stukken ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan van 15 december 2011 tot en met 25 januari 2012 in het gemeentehuis, tijdens openingstijden, bij de publieksbalie ter inzage.

Termijn van inzage

Het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen ter inzage van 15 december 2011 tot en met 25 januari 2012.

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, t.a.v. F. Limpens, postbus 7088, 5980 AB Panningen. Belanghebbenden kunnen een schriftelijk zienswijze indienen omtrent het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden bij het College van burgemeester en wethouders, t.a.v. F.Limpens, postbus 7088, 5980 AB Panningen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak met de behandelend ambtenaar, mevrouw F. Limpens, bereikbaar via 077 306 66 66.

Panningen, 14 december 2011.

Naar boven