Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kruiswijk III’

Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kruiswijk III’ in combinatie met besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor 8 woningen aan de Grasweg en 1 woning aan de Nieuweweg in Anna Paulowna

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kruiswijk III’

Besluit genomen door:gemeenteraad, vergadering 28 november 2011.

Grondslag: artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Onderwerp: gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening ‘Kruiswijk III’.

Het bestemmingsplan ‘Kruiswijk III’ maakt het vestigen van bedrijven op een bedrijfsterrein mogelijk. Het terrein sluit aan op het gerealiseerde bedrijfsterrein Kruiswijk II en wordt ontsloten via de Grasweg.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor 8 woningen aan de Grasweg en 1 woning aan de Nieuweweg in Anna Paulowna

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders, vergadering 8 november 2011.

Grondslag: artikel 145 Wet geluidhinder.

Onderwerp: besluit hogere waarden voor 8 woningen aan de Grasweg en 1 woning aan de Nieuweweg in Anna Paulowna.

Burgemeester en wethouders van Anna Paulowna maken bekend dat zij hebben besloten een hogere grenswaarde vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevel van een nog te realiseren (bedrijfs)woning op het perceel aan de Grasweg ongenummerd in Anna Paulowna. Tevens wordt voor een aantal woningen een hogere waarde Wet geluidhinder vastgesteld als gevolg van de reconstructie van een gedeelte van de Grasweg en de Graslaan.

De hogere waarden zijn nodig omdat op de gevels van de betreffende woningen de in de Wet geluidhinder vastgelegde voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in dit geval een hogere waarde voor de geluidbelasting van de betreffende gevels vast te stellen.

Terinzageligging

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder tussen 15 december 2011 en 26 januari 2012 inzien op het gemeentekantoor De Ontmoeting, De Verwachting 1 te Anna Paulowna.

Gemeente Anna Paulowna:

De stukken zijn tot en met 31 december 2011 digitaal in te zien op www.annapaulowna.nl en, met uitzondering van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder, op www.ruimtelijkeplannen.nl. Vanwege de gemeentelijke fusie naar Hollands Kroon, zijn de stukken op zondag 1 januari 2012 niet digitaal beschikbaar via de gemeentelijke website. Het bestemmingsplan blijft wel digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gemeente Hollands Kroon:

Vanaf 2 januari 2012 zijn de stukken digitaal in te zien op www.hollandskroon.nl en, met uitzondering van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder, op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder aan de beroepstermijn van het bestemmingsplan.

Gedurende de beroepstermijn hebben de volgende personen de mogelijkheid om beroep in te stellen:

  • 1. tegen het bestemmingsplan:

    • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;

    • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan tijdig kenbaar te maken;

    • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2. tegen het besluit hogere waarden Wet geluidhinder:

    • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar hebben gemaakt;

    • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarden tijdig kenbaar te maken;

    • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere waarden.

Schriftelijk: stuur uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Volgens artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Om te voorkomen dat er door dat geldige besluit een onomkeerbare situatie ontstaat, kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Wordt dit verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Schriftelijk: stuur uw verzoek naar de bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van dit verzoek is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kruiswijk III’, in combinatie met het besluit hogere waarden Wet geluidhinder, is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift dienen aan te geven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Ingevolge artikel 1.6a van de wet kunnen na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeldt in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Anna Paulowna, 14 december 2011

Burgemeester en wethouders van Anna Paulowna,

A.J. Pennink,

burgemeester.

M.H.A. Hazebroek,

secretaris.

Naar boven