Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Water

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Water ligt vanaf 16 december 2011 tot en met 26 januari 2012 zowel op papier als digitaal ter inzage op de volgende adressen:

  • Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl. Tevens kan bij het voorlichtingsloket het ontwerpbestemmingsplan Water digitaal worden geraadpleegd.

  • Het ontwerpbestemmingsplan Water met onderliggende rapporten is digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van het bestemmingsplan Water omvat vrijwel het gehele oppervlaktewater van het stadsdeel Centrum, waarbij de plangrens wordt gevormd door de grens tussen water en wal. Uitgezonderd van het plangebied zijn gebieden die onder de grootstedelijke bevoegdheid van de centrale stad vallen. Dit zijn het Oosterdokseiland met het omringende water en het plangebied van de Noord-Zuidlijn. Verder zijn uitgezonderd het gedeelte van het Singel waar de bloemenmarkt zich bevindt en een klein gedeelte van het water van de Nieuwe Keizersgracht bij het Van Overloopplantsoen. Tenslotte maakt ook het gedeelte in de Singelgracht tussen het Marnixplein en de Raampoort-brug geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat met name regels voor het gebruik van het water, alsmede regels voor het bouwen van bouwwerken. Het ontwerpbestemmingsplan Water regelt de balans tussen wonen, werken, transport en voor een beperkt gedeelte de recreatie op het water in stadsdeel Centrum, daarbij rekening houdend met de unieke historische binnenstad. Het ontwerpbestemmingsplan beoogt onder andere meer ruimte te creëren in de drukke rakken, meer zicht te creëren op het Amsterdamse culturele erfgoed, de transportfunctie van het water te herstellen, alternatieve ligplaatsen aan woonbootbewoners te bieden en het handhaven en vergroten van voldoende waterbergings- en afvoermogelijkheden. Tevens zijn regels ter bescherming van de cultuur-historische en archeologische waarden in het plangebied opgenomen. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan gericht op een goed beheer van de bestaande situatie. Het plan bestaat uit een verbeelding (plankaart), planregels en gaat vergezeld van een toelichting.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de stadsdeelraad van het stadsdeel Centrum.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan graag als volgt adresseren en in de aanhef van uw brief vermelden: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Water

Stadsdeelraad stadsdeel Centrum

Sector Bouwen en Wonen

Afdeling Ruimtelijk Beleid

t.a.v. dhr. N. Karsijns

Postbus 202

1000 AE AMSTERDAM

Reacties per e-mail zullen niet als zienswijzen in behandeling worden genomen.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u op werkdagen een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijk beleid van het stadsdeel Centrum, telefoonnummer (020) 552 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 15 december 2011

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven