Ontwerpprojectafwijkingsbesluit ‘Singel/Bergstraat’

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 16 december 2011 het ontwerpprojectafwijkingsbesluit ‘Singel/Bergstraat’ voor eenieder ter inzage zal liggen.

Het ontwerp betreft een afwijking van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3 van de Wabo.

Aanleiding

De aanleiding om bij omgevingsvergunning af te wijken van het bestemmingsplan is gelegen in de voorgenomen herontwikkeling van een gedeelte van het gebouw waarin op grond van het bestemmingsplan de woonfunctie niet is toegestaan tot een gebouw waarin de woonfunctie wel wordt toegestaan. Het gaat om acht woningen en negen ateliers en andere kleinschalige bedrijfsruimten voor onder andere middeninkomens. De aanvraag omgevingsvergunning heeft uitsluitend betrekking op de activiteit als bedoeld in artikel 2.1, lid 1, onder c van de Wabo (het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan).

Het ontwerpprojectafwijkingsbesluit bestaat uit de ontwerpomgevingsvergunning, bijbehorende kaart én een ruimtelijke onderbouwing.

Plangebied

Het plangebied wordt gevormd door het perceel Singel 158/Bergstraat 1-3 te Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie M, nummer 5423. Het perceel is gelegen aan het begin van de Bergstraat vanaf het Singel.

Ter inzage

Het ontwerpprojectafwijkingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 16 december 2011 tot en met 26 januari 2012 ter inzage bij:

  • het Voorlichtingsloket, in het Stadhuis, Amstel 1, (bel 14020 voor de openingstijden)

De kennisgeving van het ontwerp-projectafwijkingsbesluit is daarnaast digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpprojectafwijkingsbesluit kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het stadsdeel Centrum, sector Bouwen en Wonen, afdeling Ruimtelijk Beleid, t.a.v. mevr. V. Meijer, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam, onder vermelding van: Zienswijze ontwerpprojectafwijkingsbesluit Singel/Bergstraat.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 552 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 15 december 2011

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven