Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied herziening Bankenstraat 61

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 november 2011 het bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Buitengebied herziening Bankenstraat 61’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt voor het perceel Bankenstraat 61 de bouw van maximaal 10.000 m2 (in plaats van 5000 m2) bedrijfsgebouwen voor intensieve veeteelt mogelijk en legt tevens de landschappelijke inpassing en de aanleg van een retentievoorziening vast. Ter onderbouwing van onder andere deze ontwerpherziening is een milieu effect rapportage (MER) opgesteld.

Het besluit tot vaststelling en de daarbij behorende stukken waaronder het raadsvoorstel en het bestemmingsplan en het MER liggen met ingang van donderdag 8 december 2011 tot en met donderdag 19 januari 2012 voor eenieder ter inzage. De stukken kunnen tijdens openingstijden worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor aan de Roosendaalseweg 4. Het vastgestelde bestemmingsplan, inclusief het MER, is ook te raadplegen via www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven → Ruimtelijke plannen → Varkensbedrijf Bankenstraat 61, herziening bestemmingsplan. U treft dan de stukken aan in pdf-bestand. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is er een kleine wijziging in de planregels aangebracht. Op de plankaart zijn geen wijzigingen aangebracht.

Vanaf 9 december 2011 tot en met 19 januari 2012 kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘herziening bestemmingsplan Buitengebied Bankenstraat 61’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan alsmede die belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden. De belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijziging, kan eveneens van deze beroepsmogelijkheid gebruik maken.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Etten-Leur, 7 december 2011

Naar boven