Regeling van de managers van het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van Veiligheid en Justitie van 20 januari 2011, houdende verlening van ondermandaat, volmacht en machtiging aan de teammanagers van de onder het Centraal Justitieel Incassobureau ressorterende units (Mandaatregeling teammanagers CJIB 2011)

De managers van het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van Veiligheid en Justitie;

Gelet op artikel 3, tweede lid, van de Mandaatregeling Ministerie van Justitie 2005, de artikelen 1 en 2 van de Mandaatregeling CJIB 2010, en artikel 4, eerste lid, onderdeel b, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Besluit:

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder:

a. manager:
  • 1. de managers van de unit OM Financiële Sancties;

  • 2. de managers van de Centrale Productie Unit;

b. teammanager:
  • 1. de teammanagers van de unit OM Financiële Sancties;

  • 2. de teammanagers van de Centrale Productie Unit;

c. P-Direktportaal:

De zelfbedieningsapplicatie die gekoppeld is aan het personeels- en salarissysteem voor de Rijksoverheid, in beheer bij de baten-lastendienst P-Direkt.

Artikel 2

Van het ingevolge artikel 1 van de Mandaatregeling managers en teammanagers CJIB 2011 aan de managers verleende ondermandaat wordt ondermandaat verleend aan de teammanagers die door de hoofddirecteur, directeur of unitmanager krachtens hun bevoegdheid bij separaat besluit zijn aangewezen ten aanzien van de aangelegenheden die hun team betreffen met inachtneming van de bijzonderheden of beperkingen in het vervolg van dit mandaat gegeven.

Artikel 3

  • a. De in artikel 1 onder b genoemde teammanagers worden ieder voor zich aangewezen als hoofd van dienst in de zin van artikel 4, eerste lid, onderdeel b, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement ten aanzien van de medewerkers van de rechtstreeks onder hen ressorterende eenheid.

  • b. Besluiten met betrekking tot de artikelen 77, 81, 91, 92 en 96 t/m 104a van het Algemeen Rijksambtenarenreglement blijven voorbehouden aan de unitmanagers.

  • c. Indien het P-Direktportaal een bevoegdheid veronderstelt bij een teammanager die volgens dit ondermandaat niet bevoegd is, mag die teammanager in de portal alleen muteren, fiatteren en een besluit nemen na een mandaat voor het bepaalde geval op grond van artikel 10:5 Algemene wet bestuursrecht van de bevoegde leidinggevende. Bij de mutatie, fiattering en het nemen van een besluit maakt de teammanager melding van het mandaat voor het bepaalde geval.

Artikel 4

  • a. De teammanager is bevoegd om:

    • 1. verplichtingen aan te gaan tot een waarde van € 10.000;

    • 2. bij afwezigheid van een teammanager van dezelfde unit, deze te vervangen.

Artikel 5

De gemandateerde brengt in de ondertekening van de besluiten tot uitdrukking dat de besluiten zijn genomen namens de minister en voor de hoofddirecteur van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Artikel 6

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2010.

Artikel 7

Deze regeling wordt aangehaald als: Mandaatregeling teammanagers CJIB 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Leeuwarden, 20 januari 2011

De managers van de unit OM Financiële Sancties,

Y. Douma,

F.A. van der Linden.

De managers van de Centrale Productie Unit,

L.A. Harmsma,

R. van der Galiën.

TOELICHTING

Algemeen

In deze regeling wordt door de managers van het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van Veiligheid en Justitie ondermandaat verleend aan de teammanagers van de betreffende units.

Ingevolge artikel 7 van de Mandaatregeling Justitie 2005 heeft deze regeling ook betrekking op de doorgifte van de bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen (volmacht en machtiging) te verrichten.

Voor een nadere toelichting op de algemene aspecten van deze regeling wordt verwezen naar de toelichting op de Mandaatregeling Ministerie van Justitie 2005.

Managementafspraken

De sturing vanuit de directie naar de (unit)managers baseert zich op heldere managementcontracten en jaarplannen, die waar nodig tussentijds aangepast worden. Deze wederzijdse managementafspraken komen tot uiting in (meerjarige) businessplannen en productplannen. De wenselijke innovatie en de bijdrage van de units in ontwikkelportfolio's worden in de managementcontracten helder tot uiting gebracht, waardoor ook op de vernieuwing van het CJIB door de directie beheersbaar bestuurd kan worden. Bij ingrijpende tussentijdse wijzigingen worden managementcontracten en jaarplannen aangepast. Dergelijke aanpassingen kunnen ook leiden tot bijstelling van de begroting en het CJIB concernplan.

Artikel 5

Beslissingen betreffende beheersmatige aangelegenheden worden genomen namens de Minister van Justitie.

In dat geval luidt de ondertekening:

De Minister van Veiligheid en Justitie,

namens deze,

de hoofddirecteur van het Centraal Justitieel Incassobureau,

voor deze,

[handtekening en vermelding van naam en functie van de functionaris].

Leeuwarden, 20 januari 2011

De managers van de unit OM Financiële Sancties,

Y. Douma,

F.A. van der Linden,

De managers van de Centrale Productie Unit,

L.A. Harmsma,

R. van der Galiën.

Naar boven