Ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwijken Didam’

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwijken Didam’ met ingang van 8 december 2011, gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1, voor eenieder ter inzage ligt en tevens via www.montferland.info te raadplegen is.

Het ontwerpplan betreft een actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen voor de woonwijken van Didam. Voor de woonwijken gelden nu meer dan 10 bestemmingsplannen, besloten is om hier 1 nieuw bestemmingsplan van te maken waarin ze allemaal zijn opgenomen. Het gaat om onder meer de volgende bestaande bestemmingsplannen (en daarbinnen vallende partiële herzieningen):

  • 1. De diverse bestemmingsplannen De Heegh

  • 2. De Hoevert

  • 3. De Kom

  • 4. De Lokhorst

  • 5. De Ziep

  • 6. Kerkwijk

  • 7. Loilseveld

  • 8. Meursweg

  • 9. Molenwijk

Hieronder vallen dus in principe alle wijken gelegen binnen de kern Didam, grofweg gelegen tussen de Doetinchemseweg, de nieuwe zuidelijke randweg en het argarisch gebied ten oosten van Didam

In dit nieuwe bestemmingsplan zijn bestaande bestemmingen en regelingen weer opgenomen. Daarbij is rekening gehouden met wijzigingen die zijn opgetreden en vrijstellingen/ontheffingen die zijn verleend sinds het van rechtskracht worden van de diverse plannen. Op deze manier ontstaat er een bestemmingsplan die weer helemaal up to date is.

Het bestemmingsplan ‘Woonwijken Didam’ kent één nieuwe ontwikkeling. Het betreft het creëren van planologische ruimte voor een herstructureringsplan van Laris. Deze woningbouwcorporatie is namelijk bezig met het moderniseren van haar woningvoorraad in Didam. Als onderdeel daarvan wil ze bij een aantal straten in Didam de rijwoningen vernieuwen zodat het gehele blok weer voldoet aan de woonwensen van nu. Daarbij wil ze op een aantal locaties de bestaande hoekwoningen slopen en daarvoor nieuwe in de plaats terugbouwen. Deze nieuwe hoekwoningen passen wat betreft afmetingen en gebruik niet volledig in het huidige bestemmingsplan, hierbij gaat het onder meer om een hogere nokhoogte en een diepere woning. Daarom is er in dit nieuwe plan een nieuwe regeling opgenomen. Het betreft hoekwoningen aan de volgende straten: Geraniumstraat, Goudsbloemstraat, Korte Spruit, Muizenbergstraat, Rozenstraat, Strobloemstraat, Tulpenstraat, Windstraat en Zuster Emmastraat.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan het ontwerpplan desgevraagd eveneens buiten de werkuren worden ingezien. U kunt daarvoor een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0316-291642.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Desgewenst kan de zienswijze ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan via bovengenoemd telefoonnummer daarvoor een afspraak worden gemaakt. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht wordt een verslag gemaakt.

Didam, 6 december 2011

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven