Bestemmingsplan ‘Eltenseweg te Beek’

Burgemeester en wethouders van Montferland, maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 oktober 2011 het bestemmingsplan ‘Eltenseweg te Beek’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van drie woningen en het omzetten van de agrarische bestemming in een woonbestemming op het perceel Eltenseweg 14. Het plangebied is gelegen aan de Eltenseweg in Beek. Het plangebied is verdeeld over drie percelen, te weten het perceel gelegen tussen Eltenseweg 2 en 4, het perceel ten noorden van Eltenseweg 14 en de Eltenseweg 14.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen betreffen in hoofdlijnen:

  • in het plangebied is de woonbestemming met 2 meter naar achteren verplaatst, waardoor het bouwvlak op 13 meter van de openbare weg komt te liggen (was 11 meter);

  • op gronden met de bestemming ‘Tuin’ zijn bergingen niet toegestaan.

Het plan ligt met ingang van 1 december 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis en is tevens via www.montferland.info (link naar www.ruimtelijkeplannen.nl) te raadplegen.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Didam, 1 december 2011

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven