Ontwerpbestemmingsplan ‘Fort Vuren’ te Vuren

Aanpassing (en daarom nieuwe openbare bekendmaking)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 24 november 2011 gedurende zes weken tot en met 4 januari 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Fort Vuren’ voor eenieder ter inzage ligt. Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

Daarnaast kunt u via de internetsite www.lingewaal.nl → actueel → bestemmingsplannen → plannen in procedure kennisnemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens op de volgende site:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.BpFortVuren-OW01.

Aanleiding en doelstelling bestemmingsplan

Het plangebied wordt gevormd door het forteiland en de omliggende fortgracht en is gelegen aan de Waaldijk 29 te Vuren ten westen van de kern Vuren aan de Waal.

Volgens het geldende bestemmingsplan ‘Waaldijk Vuren, 1e herziening’, heeft het betreffend plangebied de bestemming ‘Beschermd natuurgebied met subbestemming defensiedoeleinden (bNd)’. De door de initiatiefneemster (de Stichting Wandel- & FietsForten) gewenste ontwikkeling is op grond van deze bestemming formeel niet mogelijk. Deze ontwikkeling betreft een recreatieve en educatieve bestemming in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. (restaurant, erfgoedlogies, kleinschalig kamperen, exposities, presentaties en feesten).

De functie van het bestemmingsplan is het juridisch kader scheppen voor de voormelde gewenste ontwikkeling.

Aard van de aanpassingen/wijzigingen

In verband met een paar kleine aanpassingen/herzieningen van het onderstaande ontwerpbestemmingsplan, hebben wij besloten dit ontwerp opnieuw openbaar bekend te maken. De aanpassingen hebben betrekking op:

  • 1. het aanpassen van de bouwblokken voor de fortwachterij en het commandantenverblijf op de verbeelding;

  • 2. het wijzigen/aanpassen van de toelichting en de regels voor wat betreft de activiteit ‘besloten feesten en partijen’

Zienswijze

Tijdens de inzagentermijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. Dit kan door een afspraak te maken met de heer Van Galen, 0345-634019.

De gemeenteraad neemt binnen twaalf weken na afloop van de inzagentermijn een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Asperen, 23 november 2011

Naar boven