Vaststelling bestemmingsplan Tweede ontsluiting Oostpoort

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oost maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de stadsdeelraad op 8 november 2011 het bestemmingsplan Tweede ontsluiting Oostpoort ongewijzigd heeft vastgesteld.

Terinzagelegging

Het besluit ligt vanaf 24 november 2011 voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:00 tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 020-2535444.

Omschrijving van het plangebied

Ten behoeve van een goede ontsluiting van het gebied Oostpoort is een tweezijdige ontsluiting van Oostpoort nodig. Het vigerende bestemmingsplan voorziet ter plaatse van de beoogde tweede ontsluiting alleen in een ontsluiting voor langzaam verkeer. Voor het realiseren van een ontsluiting voor gemotoriseerd verkeer is een nieuwe bestemmingsplan noodzakelijk.

Beroep instellen

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 25 november 2011 gedurende 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijzen in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven