Terinzagelegging ontwerpbesluit omgevingsvergunning Industrielaan 10 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning Industrielaan 10 en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met ingang van 23 november 2011 voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning is aangevraagd voor de bouw van een 2/1 kapwoning aan de Industrielaan 10, het aanleggen van een uitrit en het slopen van een bestaande woning.

De bouw van de 2/1 kapwoning is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Scherpenzeel Dorp 1993, fase 1: centrumgebied. Om mee te kunnen werken aan de aanvraag is een afwijking van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid, sub a onder 3 van de Wabo vereist.

Ontwerp-besluit hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek naar de nieuw te bouwen woningen blijkt dat sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde zoals aangegeven in de Wet geluidhinder als gevolg van het verkeer op de Industrielaan.

De geluidsbelasting is lager dan de in de wet aangegeven maximale ontheffingswaarde. Voor de woningen dient een hogere grenswaarden te worden vastgesteld.

U kunt de stukken inzien

De aanvraag, de ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen vanaf 23 november 2011 gedurende zes weken ter inzage.

Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kunnen de stukken worden ingezien bij de afdeling Grondgebied (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen tegen de voorgenomen besluiten bij het college van burgemeester en wethouders van Scherpenzeel, Postbus 100, 3925 ZJ Scherpenzeel.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u via het secretariaat (033) 277 23 24 een afspraak maken met een medewerker van de gemeente.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en als men belanghebbende is.

Scherpenzeel, 15 november 2011

Namens burgemeester en wethouders van Scherpenzeel,

P.G.C.R. van Boxtel,

afdelingshoofd Grondgebied.

Naar boven