Ontvangst ‘Mededeling in het kader van de m.e.r.-procedure’ (milieueffectrapportage)

Algemene Wet Bestuursrecht / Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7. 27 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 14 oktober 2011 hebben wij van Varkenshouderij Pijnenburg Mierlo VOF aan de Eendenpoel 15 in Mierlo een mededeling in het kader van de m.e.r.-procedure ontvangen. In deze mededeling wordt aangegeven dat er plannen zijn de varkenshouderij uit te breiden.

Omdat er met meer dan 900 plaatsen voor zeugen wordt uitgebreid, is het opstellen van een milieueffectrapport (MER) verplicht voordat er een besluit wordt genomen op de aanvraag om milieuvergunning. De MER is bedoeld om de gevolgen van de voorgenomen activiteit en voor het fysieke milieu zichtbaar te maken. Omdat er sprake is van een toename van ammoniakdepositie is een passende beoordeling in het kader van de Natuurbeschermingswet noodzakelijk en dient de uitgebreide m.e.r.-procedure te worden gevolgd.

De mededeling aan het bevoegd gezag is de eerste stap in de m.e.r.-procedure. In deze mededeling geeft de initiatiefnemer in grote lijnen aan wat hij van plan is. Naar aanleiding van de mededeling, de ingekomen reacties, waaronder het advies van Waterschap en Provincie, zullen richtlijnen worden opgesteld die door de initiatiefnemer bij het opstellen van de MER in acht moeten worden genomen.

De mededeling ligt vanaf 10 november tot en met 21 december 2011 (zes weken) ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Geldrop-Mierlo, Hofstraat 4 in Geldrop, op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

Binnen deze termijn kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Voor een toelichting op de stukken, ook buiten de genoemde uren, kunt u telefonisch een afspraak maken met Hans van Santvoort of Jos van Hoeij (tel. 14040).

De zienswijzen moeten worden gericht aan ons college, Postbus 10.101, 5660 GA te Geldrop.

De schriftelijke zienswijzen moeten worden ondertekend en tenminste bevatten:

  • 1. uw naam en adres;

  • 2. de datum;

  • 3. een omschrijving de mededeling waartegen de zienswijzen zijn gericht;

  • 4. de motivering/onderbouwing van de zienswijzen.

Het is ook mogelijk om, gedurende de termijn dat de mededeling ter inzage ligt, mondelinge zienswijzen in te brengen. Hiervoor kan telefonisch een afspraak worden gemaakt waarna een bijeenkomst zal worden georganiseerd.

Wij maken u erop attent dat de zienswijzen, conform de Algemene wet bestuursrecht, worden toegezonden aan initiatiefnemer. Degene die zienswijzen inbrengt kan verzoeken zijn of haar persoonlijke gegevens hierbij niet te vermelden.

Geldrop-Mierlo, 9 november 2011

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven