Bekendmaking wijziging route gevaarlijke stoffen gemeente Heemskerk

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 juni 2011 op grond van artikel 18 van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen een nieuwe, verplichte route voor het vervoer gevaarlijke stoffen over de weg vastgesteld. Door de aanleg van de Westelijke Randweg (N197) is het mogelijk geworden bewoond gebied te ontlasten van de risico’s die samenhangen met het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Transporten van routeplichtige gevaarlijke stoffen buiten de route zijn alleen toegestaan als daarvoor door de Milieudienst IJmond een ontheffing is verleend. Transporteurs dienen de ontheffing van de routeplicht aan te vragen bij de Milieudienst IJmond, Postbus 325, 1940 AH, Beverwijk.

Het ontwerproutebesluit met bijbehorende kaart heeft overeenkomstige afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben geen zienswijzen tegen het ontwerproutebesluit ingediend. Het definitieve routebesluit is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. Het besluit treedt 1 november 2011 in werking.

Beroep

Tegen het definitieve besluit van het college van b&w kan op grond van artikel 8:1 Algemene Wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een beroepschrift worden ingediend bij de Arrondissementsrechtbank te Haarlem, Postbus 1621, 2003 BR HAARLEM.

Een beroepschrift tegen het besluit tot wijziging van de route gevaarlijke stoffen kan alleen worden ingediend door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat ze geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend. Als beroep is ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de rechtbank worden ingediend. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven