Ontwerpbestemmingsplan Achterdam

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Achterdam’ in ontwerp ter inzage ligt.

Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan Achterdam betrekking heeft, wordt begrensd door

  • de Dijk aan de noordzijde,

  • de Kooltuin aan de oostzijde,

  • Zijdam en Luttik Oudorp aan de zuidzijde, en

  • de perceelgrenzen van de percelen aan de Achterdam aan de westzijde.

Het ontwerpbestemmingsplan is er op gericht om de bestaande bebouwing en het bestaande gebruik van grond en gebouwen vast te leggen. Nieuwe ontwikkelingen zijn in het plangebied niet voorzien. Wijziging van bebouwing en gebruik wordt slechts beperkt toegelaten. In het ontwerpbestemmingsplan wordt de mogelijkheid om prostitutiebedrijven te exploiteren afgestemd op de uitspraak van de Raad van State van 20 juli 2011 met betrekking tot het verlenen van exploitatie-vergunningen voor prostitutiebedrijven.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor eenieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 27 oktober 2011 tot donderdag 8 december 2011 bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar.

De openingstijden zijn van het Stadskantoor zijn:

  • op maandag vanaf 13.00–16.30 uur,

  • op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–16.30 uur en

  • op donderdagavond van 18.30–20.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Loket/Bouwen en Wonen/Bestemmingsplannen ter inzage/link naar ruimtelijkeplannen.nl) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar Achterdam of onder de code NL.IMRO.0361.BP00110-0201

Gedurende de termijn dat het plan in ontwerp ter inzage ligt, kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Alkmaar, t.a.v. afdeling Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Plannen, telefoon 14 072. Het is verstandig een verzoek om mondelinge zienswijzen in te dienen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisielegging. Op deze wijze kan worden voorkomen dat zienswijzen pas na afloop van de termijn worden ingediend en buiten beschouwing moeten worden gelaten.

26 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Naar boven