Ontwerp-omgevingsvergunning ‘Brug en parkeerplaats Natuurontwikkelingsproject Bergambacht-West’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Bergambacht maken bekend dat met ingang van 20 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van een brug over de Nieuwe Wetering en de aanleg van een parkeerplaats in het kader van het Natuurontwikkelingsproject Bergambacht-West. Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken zijn tot en met 30 november 2011 in te zien bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 5, Bergambacht.

Het Natuurontwikkelingsproject Bergambacht-West is één van de projecten welke wordt uitgevoerd in het breder verband van het Veenweidepact. Onderdeel van het project zijn ondermeer een brug over de Nieuwe Wetering, geschikt voor agrarisch verkeer en een parkeerplaats. Deze onderdelen kunnen niet worden gerealiseerd in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Landelijk gebied Bergambacht’. Het bouwen van de brug en de aanleg van de parkeerplaats is in strijd met het bepaalde in de voorschriften voor de bestemmingen ‘Water’, ‘Agrarische doeleinden’ en de gebiedsbestemming ‘Gebied met natuur- en landschapswaarden met agrarisch medegebruik’.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 3, 2860 AA Bergambacht. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u daarvoor een afspraak maken met de afdeling ROB, te bereiken op telefoonnummer 0182-356555.

Bergambacht, 19 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Bergambacht.

Naar boven