Revisiebesluit Gedeputeerde Staten inzake bestemmingsplan ‘Landelijk gebied’ gedeeltelijk vernietigd

Het revisiebesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland d.d. 6 september 2010 is gedeeltelijk vernietigd door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Door twee belanghebbende partijen is beroep ingesteld tegen het besluit van 6 september 2010. Op 31 augustus 2011 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan inzake de ingestelde beroep.

Voor één partij is het beroep gegrond verklaard, waardoor het mogelijk wordt het glastuinbouwbedrijf uit te breiden.

Voor de tweede partij is het beroep ongegrond verklaard en is het besluit van Gedeputeerde Staten in stand gebleven. Voor deze partij leidt dit tot het niet kunnen oprichten van een glastuinbouwbedrijf.

Het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied’ is met deze uitspraak ook voor deze laatste twee onderdelen onherroepelijk geworden.

De uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is in te zien bij de afdeling VROM van de sector Grondgebied, kamer 0.30, tijdens kantooruren (van 8.00 uur tot 12.30 uur), Slagveld 36 te Brielle.

Tevens is de uitspraak in te zien via de website van de gemeente Brielle; www.brielle.nl/bouwen,bedrijven,economie/bestemmingsplannen/landelijk gebied.

Naar boven