Bestemmingsplan Lambalgen gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat, het op 16 december 2010 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde, bestemmingsplan Lambalgen voor eenieder ter inzage ligt.

Wat beoogt dit plan?

Het bestemmingsplan Lambalgen beoogt een invulling te geven aan de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van het gebied Lambalgen, gelegen ten oosten van de begraafplaats Lambalgen aan de Nieuwstraat te Scherpenzeel door het beëindigen van een varkensboerderij, het uitbreiden van de begraafplaats Lambalgen, het realiseren van vijf kavels voor woningbouw, de ontwikkeling van natuur langs de Luntersebeek en de aanleg van een waterberging.

Gewijzigde vaststelling

De wijziging betreft een aanpassing van de regels conform het gestelde in de WABO en een aanpassing waardoor de bijgebouwen, aan- of uitbouwen en overkappingen uitsluitend in het bouwvlak mogen worden gebouwd.

U kunt het plan inzien

Het raadsbesluit ligt met het genoemde bestemmingsplan met ingang van 2 februari 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Grondgebied (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Daarnaast vindt u een digitale weergave van dit bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website (www.scherpenzeel.nl ).

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ten aanzien van het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • degene die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht:

  • een belanghebbende die kan aantonen, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tijdig bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een ieder, voor wat de wijzigingen betreft die in het bestemmingsplan zijn aangebracht, en ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt (dus tot en met 15 maart 2011).

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Dus op 16 maart 2011.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Scherpenzeel,

Burgemeester en wethouders voornoemd.

V.J.M. van Arkel,

secretaris.

J.J.H. Colijn-de Raat,

burgemeester.

Naar boven