Ontwerpbestemmingsplan ‘De Lingewaarden’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 14 oktober 2011 gedurende zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan ‘De Lingewaarden’ ter inzage ligt. Gelijktijdig ligt het ontwerpbeeldkwaliteitkader ter inzage.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan beoogt de herstructurering van het westelijke gedeelte van het bedrijventerrein ‘Lingewaarden’ mogelijk te maken. Dit deel van het industrieterrein is buiten gebruik geraakt en er is sprake van een aanzienlijke bodemverontreiniging welke in het kader van de herstructurering zal worden gesaneerd. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Linge aan de noordzijde, de Kostverlorenkade aan de westzijde, en de Rijnstraat aan de zuidzijde. Aan de oostzijde vormt de perceelsgrens met het vooralsnog te handhaven bedrijf aan de Rijnstraat 12 de plangrens. Bovendien is het bestaande detailhandelsbedrijf aan de Rijnstraat 10 buiten de plangrens gelaten.

Het bestemmingsplan bevat een directe bouwtitel voor maximaal 101 woningen. Dit betreft zowel grondgebonden woningen als appartementen. Middels wijzigingsbevoegdheden kunnen – mits voldaan wordt aan de specifiek beschreven voorwaarden in verband met de te handhaven bedrijvigheid – nog 84 woningen planologisch mogelijk worden gemaakt.

Het beeldkwaliteitkader geeft richtlijnen mee voor de verdere architectonische uitwerking van het bouwplan. Dit beeldkwaliteitkader zal worden vastgesteld als nadere uitwerking/toevoeging op de welstandsnota. Dit is noodzakelijk, omdat de welstandsnota voor het plangebied rekening houdt met een industriële functie welke via het nieuwe bestemmingsplan wordt gewijzigd.

Terinzagelegging

Genoemd ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitkader liggen ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantencontactcentrum, telefoon (0345) 586 66 86. Het gemeentehuis is gelegen aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Het Klantencontactcentrum is geopend op werkdagen van 8.30–12.30 uur en op afspraak tevens op dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 12.30-19.00 uur. Tevens zijn de stukken in te zien op de gemeentelijke website: http://www.geldermalsen.nl/Ontwikkelingen/Projecten/Dorpen/Geldermalsen/Lingewaarden. Het bestemmingsplan is bovendien in te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad (adres: postbus 112, 4190 CC Geldermalsen). Ook bestaat de mogelijkheid voor eenieder om een mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wil maken, dient u uiterlijk 15 november een afspraak te maken met de heer R. Oldebesten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0345-586681, tijdens kantooruren).

Naar boven