Rectificatie kennisgeving ontwerp-inpassingsplan Westfrisiaweg

Op 8 september 2011 hebben gedeputeerde staten van Noord-Holland kennis gegeven van het ontwerp-inpassingsplan Westfrisiaweg. Abusievelijk is deze kennisgeving niet gepubliceerd in de Staatscourant. Om dit te herstellen zal het ontwerp-inpassingsplan Westfrisiaweg op 13 oktober 2011 opnieuw voor 6 weken ter inzage worden gelegd.

Ook is geconstateerd dat, door een technische fout, de verbeelding van het ontwerp-inpassingsplan zoals dit op ruimtelijkeplannen.nl is weergegeven op enkele locaties afwijkend is van de papieren versie van de plankaart. Dit zal worden hersteld.

Degene die een zienswijze hebben ingediend hoeven dit niet nogmaals te doen. Deze zienswijzen worden meegenomen in de besluitvorming. Het is wel mogelijk om de reeds ingediende zienswijze gedurende de nieuwe termijn van terinzagelegging aan te vullen.

Terinzagelegging

Het ontwerp-inpassingsplan Westfrisiaweg inclusief bijlagen, waaronder het concept-landschapsplan liggen vanaf 13 oktober 2011 gedurende 6 weken ter inzage op het provinciehuis van Noord-Holland, Ceylonpoort 5–25, 2037 AA Haarlem (uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak met de heer G.W. Valster, tel: 023-5143542) en de gemeentehuizen van Heerhugowaard, Koggenland, Hoorn, Medemblik, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen.

Vanaf 13 oktober 2011 zijn het ontwerp-inpassingsplan en bijbehorende stukken tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, www.noord-holland.nl/actueel/bekendmakingen, en in de bibliotheken van de bovengenoemde gemeenten.

Opwaardering Westfrisiaweg

De provincie heeft het voornemen de Westfrisiaweg tussen Heerhugowaard en Enkhuizen op te waarderen. Dit met als doel de doorstroming en de verkeersveiligheid van deze weg aanzienlijk te verbeteren. Daarnaast zal de opwaardering van de weg leiden tot een economische impuls voor de regio West-Friesland.

Provinciaal inpassingsplan

De Westfrisiaweg loopt over het grondgebied van zeven gemeenten. In verband met het gemeenteoverstijgende belang hebben Gedeputeerde Staten voor dit project een ontwerp-inpassingsplan voorbereid. Dit is een provinciaal bestemmingsplan.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging (vanaf 13 oktober tot 24 november 2011) kan een ieder schriftelijk een zienswijze indienen op het ontwerp-inpassingsplan opwaardering Westfrisiaweg en het concept-landschapsplan. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering t.a.v. G.W. Valster, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem.

Het voorliggende project, de Westfrisiaweg (N23), is opgenomen in bijlage II van de Crisis- en Herstelwet zodat de afdeling 2 en 3 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing zijn. Meer informatie over de Crisis- en Herstelwet vindt u op www.rijksoverheid.nl.

Het Milieu Effect Rapport (MER) ligt als onderliggend rapport bij het ontwerp-inpassingsplan ter visie. Het is niet mogelijk een zienswijze op het MER in te dienen. Het MER heeft reeds ter inzage gelegen en ingediende zienswijzen zijn betrokken bij het op 1 november 2010 door de Commissie voor de m.e.r. afgegeven toetsingsadvies.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het project of de procedure kunt u van maandag tot en met donderdag bellen met de heer G.W. Valster van de provincie Noord-Holland, tel.: 023-5143542.

Naar boven