Voornemen tot het opstellen van een milieueffectrapport − Luchthavenbesluit Twente

Waarom dit Voornemen?

Op 23 september heeft Area Development Twente (ADT), een samenwerking tussen provincie Overijssel en de gemeente Enschede, kenbaar gemaakt dat het voornemens is een aanvraag voor een luchthavenbesluit voor de luchthaven Twente te doen. ADT handelt daarbij als initiatiefnemer en het ministerie van Infrastructuur en Milieu als bevoegd gezag.

Een luchthavenbesluit is noodzakelijk om een luchthaven te exploiteren. Hierin worden de grenswaarden en regels omtrent het gebruik van de luchthaven en ruimtelijke beperkingen ten behoeve van de externe veiligheid en geluidsbelasting voor omliggende gebieden opgenomen. Ten behoeve van het luchthavenbesluit zal er een milieueffectrapport (MER) worden opgesteld. Daarnaast wordt een passende beoordeling voor Natura 2000 gemaakt.

Wat willen we graag van u weten?

We zijn met name geïnteresseerd in de volgende vragen:

  • Welke aandachtspunten heeft u voor het verdere proces?

  • Welke aspecten mogen volgens u niet ontbreken in het milieuonderzoek?

We stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten.

Hoe kunt u reageren?

U kunt van 5 oktober tot en met 2 november 2011 reageren. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur via het online reactieformulier. Dat kan via www.centrumpp.nl. Per post kan ook: Centrum Publieksparticipatie, Voornemen luchthavenbesluit Twente, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.

Waar vindt u meer informatie?

Nadere informatie over het voornemen vindt u op www.centrumpp.nl onder ‘actuele zienswijzeprocedures’.

Inzien

Het voornemen kunt u van 5 oktober 2011 tot en met 2 november 2011 downloaden van www.centrumpp.nl. U kunt het voornemen ook inzien bij het informatiecentrum van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag, het provinciehuis van de provincie Overijssel in Zwolle en het gemeentehuis in Enschede.

Meer informatie?

Voor het verkrijgen van nadere informatie over het op te stellen luchthavenbesluit kunt u contact opnemen met het secretariaat van de directie Luchthavens van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, telefoon 070-456 60 91, e-mail secretariaatLHOM@minienm.nl.

Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070-456 96 04.

Naar boven