Algemene Wet Bestuursrecht / Wet Milieubeheer - Broekstraat 75 te Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 04 augustus 2011 heeft Van Tilborg VOF, Broekstraat 75 te Mierlo medegedeeld dat hij van plan is om aan de Broekstraat 75 te Mierlo een nieuwe stal op te richten voor het houden van 260 melkkoeien.

Binnen de inrichting wordt een nieuw te bouwen emissiearme stal gerealiseerd ten behoeve van de huisvesting van het eerdergenoemde aantal dieren.

Deze activiteit is onderworpen aan een milieu-effectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo hebben besloten dat door Van Tilborg VOF geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om een omgevingsvergunning voor de activiteit inrichting zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en andere stukken die van belang zijn liggen vanaf 29 september 2011 tot en met 09 november 2011 (zes weken) ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Geldrop-Mierlo, Hofstraat 4 in Geldrop, op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Voor een toelichting op de stukken, ook buiten de genoemde uren, kunt u telefonisch een afspraak maken met Hans van Santvoort (tel. (040) 289 37 81) of Jos van Hoeij (tel. (040) 289 37 83).

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Geldrop-Mierlo, 28 september 2011

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven