Mer-beoordeling Heetenseweg 9a en Raarhoeksweg 58, Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Raalte maken bekend.

Op 7 april 2011 heeft J. Veldkamp VOF te Raalte medegedeeld dat hij voornemens is zijn varkenshouderij gevestigd aan de Raarhoeksweg 58 te Raalte, kadastraal bekend gemeente Raalte, sectie A, nrs. 4918 en 4747 uit te breiden.

Ten opzichte van de reeds vergunde situatie worden er plaatsen voor 331 zeugen, 2992 vleesvarkens en 2376 gespeende biggen in nieuwe en reeds bestaande stalruimte gerealiseerd.

Op 19 april 2011 heeft Maatschap Tijs te Heeten medegedeeld dat hij voornemens is zijn varkenshouderij gevestigd aan de Heetenseweg 9a te Heeten, kadastraal bekend gemeente Raalte, sectie F, nrs. 505, 908, 2462, 4234, 4235, 4530 en 5048 uit te breiden.

Ten opzichte van de reeds vergunde situatie worden er plaatsen voor 562 zeugen, 752 vleesvarkens en 6736 gespeende biggen in nieuwe en reeds bestaande stalruimte gerealiseerd.

Zij hebben besloten dat door J.Veldkamp VOF en Maatschap Tijs ten behoeve van de hierboven beschreven activiteit geen Milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Gelet op de overgelegde stukken is er door de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder deze worden ondernomen, geen sprake van bijzondere omstandigheden die het opstellen van een mer-rapport noodzakelijk maken.

Deze besluiten zijn noodzakelijk in verband met het voornemen tot het indienen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning.

De besluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 8 september 2011 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij het team Vergunning en Handhaving van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 te Raalte. Gedurende deze termijn kan het besluit en de daarbij behorende stukken tijdens de openingsuren en na telefonische afspraak 0572-347 666, minimaal 1 werkdag van tevoren afspreken), ook buiten de openingsuren worden ingezien.

De besluiten worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en zijn niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden.

U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Naar boven