Vaststelling uitwerkingsplan ‘Weidevenne, kwadrant Europa, 't Convento 2011’

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 augustus 2011 besloten met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub b Wet ruimtelijke ordening het uitwerkingsplan ‘Weidevenne, kwadrant Europa, 't Convento 2011’ vast te stellen. Er zijn geen zienswijzen tegen dit plan ingediend.

Uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan voorziet in realisatie van het woningbouwproject 't Convento. Het woningbouwproject, gelegen in het zuiden van kwadrant Europa van de uitbreidingslocatie Weidevenne, betreft een appartementencomplex met 20 appartementen en 32 rijtjeshuizen rondom een halfverdiepte parkeergarage met daar bovenop een binnentuin.

Een klein gedeelte van het appartementencomplex zal een bouwhoogte hebben van 23 meter. In het moederplan ‘West 1990’ is een maximale bouwhoogte opgenomen van 20 meter. Voor de bouwhoogte van 23 meter is toepassing gegeven aan de binnenplanse afwijkingsmogelijkheid, vastgelegd in artikel 6 van het bestemmingsplan ‘West 1990’.

Verdere procedure

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 6 september 2011 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien via de website van de gemeente Purmerend (http://www.purmerend.nl/categorie/stad/plannen-en-projecten/uitwerkingsplannen).

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Purmerend, 31 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Purmerend.

Naar boven