Ontwerpbestemmingsplan ‘Boerderette Roode Eggeweg’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden in Kessel

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 83 eerste lid en artikel 110a Wet Geluidhinder, het ontwerpbestemmingsplan ’Boerderette Roode Eggeweg’ en het ontwerpbesluit ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Roode Eggeweg in Kessel. Het plan maakt het mogelijk om een woning op te richten op de desbetreffende locatie.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken inzien van 8 september 2001 tot en met 19 oktober 2011.

  • Het bestemmingsplan is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → ‘leven en werken’ → ruimtelijke ordening’. Het IDN-nummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0031;

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Binnen het plangebied van bovengenoemd bestemmingsplan wordt de bouw van een nieuwe woning mogelijk gemaakt, waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Derhalve zijn burgemeester en wethouders voornemens om met toepassing van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Termijn van inzage

Het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen ter inzage van 8 september 2011 tot en met 19 oktober 2011.

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze tegen het bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden bij het College van burgemeester en wethouders (zelfde adres).

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak met de behandelend ambtenaar, de heer Wim Vermeulen, bereikbaar via 077 306 66 66.

Panningen, 7 september 2011

Naar boven