Rectificatie Gecoördineerde ontwerpbesluiten ‘Uiterwaardvergraving Avelingen, Gorinchem’

In het huis-aan-huis blad ‘De Stad Gorinchem’ van 19 juli 2011 en op onze website hebben wij gepubliceerd dat het Gecoördineerde ontwerpbesluiten ‘Uiterwaardvergraving Avelingen, Gorinchem’ met ingang van maandag 25 juli 2011 voor de duur van zes weken voor eenieder ter inzage ligt. Deze publicatie is echter niet in de ‘Staatscourant’ geplaatst, terwijl dat wel vereist is.

Om deze omissie te herstellen maken burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem bekend dat met ingang van woensdag 17 augustus 2011 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage liggen, de volgende ontwerpbesluiten met de daarop betrekking hebbende stukken:

Bestuursorgaan (bevoegd gezag)

Ontwerpbesluit

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

1. Ontwerp Projectplan Uiterwaardvergraving Avelingen Gorinchem

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

2. Ontwerp Watervergunning Uiterwaardvergraving Avelingen Gorinchem

De besluiten worden gecoördineerd voorbereid als bedoeld in de Coördinatieverordening Gorinchem 2008 en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht. Het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem verzorgt de coördinatie.

Inzage

De ontwerpbesluiten liggen ter inzage:

  • in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem

  • Rijkswaterstaat Zuid-Holland, afdeling Vergunningen, 18de verdieping gebouw De Maas, Boompjes 200 te Rotterdam

De ontwerpbesluiten zijn ook digitaal te raadplegen via de internetsite www.gorinchem.nl onder de kop ‘ontwikkelingen/ruimtelijke ordening’.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze indienen op één of meerdere ontwerpbesluiten:

  • Schriftelijke zienswijzen op een ontwerpbesluit moeten worden gericht aan het gezag dat bevoegd is voor het betreffende ontwerpbesluit, p/a het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en op welk(e) ontwerpbesluit(en) de zienswijze betrekking heeft.

    Het college zal zorgdragen voor het doorzenden van uw zienswijze naar het bevoegd gezag.

  • Degene die mondeling zienswijzen wenst in te dienen, kan hiervoor een afspraak maken met:

    • De heer P. Beerlage van de gemeente Gorinchem. Telefoonnummer 06-23367590 e-mailen kan naar: p.beerlage@gorinchem.nl, of de heer E. van der Werf, telefoonnummer 0183-659615, email e.v.d.werf@gorinchem.nl.

    • Rijkswaterstaat Zuid-Holland, de heer P. Janssen, telefoonnummer 06 11 59 10 52, email peter.a.janssen@rws.nl, of mevrouw T. van Dam, telefoonnummer 078 633 7618, email tinie.van.dam@rws.nl.

Toelichting op de ontwerpbesluiten

1. Ontwerp Projectplan Uiterwaardvergraving Avelingen Gorinchem

Directe aanleiding voor het Projectplan is de PKB Ruimte voor de Rivier. Hierin is de Uiterwaardvergraving Avelingen opgenomen. Inmiddels is deze uiterwaardvergraving mogelijk gemaakt door een geactualiseerd bestemmingsplan voor het gebied. Met dit projectplan wordt de uitvoering mogelijk gemaakt op basis van artikel 5.4 van de Waterwet. De onderdelen van de uiterwaardvergraving Avelingen die in dit projectplan worden beschreven betreffen onder meer:

  • De aanleg van nevengeul door de uiterwaarden bij bedrijventerrein Avelingen

  • Het aanleggen van een strekdam ter plaatse van de nevengeul

  • De aanleg van een (water)drempel ter plaatse van de pijlers van de Merwedebrug in de nevengeul

2. Ontwerp watervergunning ‘Uiterwaardvergraving Avelingen Gorinchem’

De ontwerp Watervergunning, aangevraagd door de gemeente Gorinchem, betreft alle overige onderdelen van de uiterwaardvergraving Avelingen, die geen betrekking hebben op de wijziging van het waterstaatswerk door of vanwege de beheerder (Rijkswaterstaat). Het gaat daarbij om:

  • Realisatie en onderhoud van een laad- en loskade;

  • Realisatie en onderhoud bodembeschermende voorziening oostelijke geul;

  • Realisatie en onderhoud meerpalen oostelijke geul;

  • Realisatie oostelijke – en westelijke geul op 5m – NAP;

  • Realisatie en onderhoud monumentaal baken;

  • Realisatie en onderhoud kraanbaan;

  • Realisatie en onderhoud damwand droogtoren;

  • Realisatie en onderhoud van meerpalen in de westelijke geul.

De gemeente Gorinchem draagt zorg voor gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking van de besluiten. De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft het voornemen de gevraagde vergunning te verlenen.

Deze kennisgeving staat ook op: www.gorinchem.nl.

Gorinchem, 16 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Gorinchem.

Naar boven