Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Binnenstad 2010 (artikel 3.8, derde lid Wro)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 7 juli 2011 heeft besloten het volgende bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen:

Bestemmingsplan 'Binnenstad 2010'

Het bestemmingsplan voorziet in een actueel planologisch kader voor de binnenstad van Purmerend en is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situatie zijn. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Bij het bestemmingsplan is besloten geen exploitatieplan vast te stellen en de bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan bij een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.6 eerste lid onder a van de Wro (wijzigingsplan), te delegeren aan burgemeester en wethouders.

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op aanpassing van de regels, toelichting en verbeelding. De gewijzigde vaststelling betreft met name een aanpassing van de regels.

  • de toegestane bedrijfsmatige functies in de centrumbestemmingen zijn aangepast (bestemmingen Centrum-1, -2 en -3);

  • de gebruiksmogelijkheden binnen het Willem Eggert Centrum zijn in overeenstemming gebracht met de oude planologische situatie (bestemming Gemeng-1);

  • de bouwmogelijkheden binnen de bestemming Groen zijn begrensd;

  • de wijzigingsbevoegdheid voor de Hoornse buurt is aangescherpt (bestemming Wro-zone: wijzigingsgebied).

Verder zijn enkele verschrijvingen hersteld. In de toelichting en op de verbeelding zijn enkele kleine aanpassingen doorgevoerd, o.a. naar aanleiding van de aanpassing van de regels.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 9 augustus 2011 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien via de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen www.ruimtelijkeplannen.nl, alsmede via website van de gemeente Purmerend: www.purmerend.nl, onder Stad, Plannen en projecten, Bestemmingsplannen, bestemmingsplan Binnenstad 2010.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor:

  • degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeente kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Beroep kan worden ingesteld van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitten van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven