Bekendmaking route gevaarlijke stoffen gemeente Papendrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 30 juni 2011 de route gevaarlijke stoffen gemeente Papendrecht heeft vastgesteld.

De route zorgt ervoor dat het vervoer van gevaarlijke stoffen in de gemeente Papendrecht over een duidelijk en veilig netwerk van wegen plaatsvindt. Het vervoer door woongebieden is beperkt. De route sluit aan op die in de buurgemeenten. Deze aanpak voorkomt onnodige vervoersbewegingen door de gemeente Papendrecht en draagt bij aan het veiligheidsgevoel van de inwoners van de gemeente.

De nu vastgestelde route is grotendeels vergelijkbaar met die uit 2001. Nieuw is het aanwijzen van ontheffingsvrije bedrijfsterreinen, zoals Nieuwland en Oosteind. Met de vaststelling van de route door de gemeenteraad is de route uit 2001 vervallen.

De route gevaarlijke stoffen:

  • ligt van 10 augustus t/m 21 september 2011 ter inzage in het gemeentehuis van Papendrecht, Markt 22 te Papendrecht. De route gevaarlijke stoffen kan op werkdagen tussen 08.30 en 14.30 bij de gemeentewinkel worden ingezien, telefoon 14 078.

  • is geplaatst op de website van de gemeente Papendrecht: www.papendrecht.nl

Beroep

De gemeenteraad is op grond van artikel 19 van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (Wvgs) het bevoegde gezag voor wat betreft de aanwijzing van de route voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Op de voorbereiding van het besluit is de afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing.

Tegen het raadsbesluit staat tot en met 21 september beroep open op grond van artikel 50 van de Wvgs als bedoeld in hoofdstuk 8 van de Awb. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijze over het ontwerp van het besluit te hebben ingebracht. Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit van de gemeenteraad treedt met ingang van de eerste kalendermaand na bekendmaking in de Staatscourant in werking.

Papendrecht, 10 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Papendrecht,

namens deze:

de gemeentesecretaris,

R.G. Beek.

Naar boven