Ontwerpwijzigingsplan ex artikel 11 Wet op de Ruimtelijke Ordening perceel Stienzer Hegedyk 1, 9051 LK te Stiens

Burgemeester en wethouders van Leeuwarderadeel maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan ex artikel 11 WRO t.b.v. Stienzer Hegedyk 1 vanaf woensdag 27 juli 2011 gedurende zes weken (tot en met 6 september 2011) voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis.

Toelichting

Voor het perceel, plaatselijk bekend Stienzer Hegedyk 1 te Stiens is een aanvraag om een omgevingsvergunning binnengekomen (dossiernummer 2011-0051) voor bouwen van een kleinschalige winkel in een deel van de bestaande schuur. Deze plannen passen niet binnen het vigerende bestemmingsplan.

De gemeente wil aan de realisering van een kleinschalige ruitersportwinkel in een deel van de bestaande schuur medewerking verlenen, gebruik makend van de in ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Leeuwarderadeel’ opgenomen wijzigingsbevoegdheid om detailhandelsactiviteiten mogelijk te maken binnen de bestemming Landelijk Gebied.

Het bouwplan voldoet aan de voorwaarden die zijn opgenomen in de wijzigingsbevoegdheid.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk zienswijzen indienen bij het college van B&W, t.a.v. de cluster VROM, postbus 24, 9050 AA Stiens. Tevens bestaat de mogelijkheid om in deze periode mondeling zienswijzen kenbaar te maken. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van cluster VROM, tel. 058-2576666.

Stiens, 25 juli 2011

J. R.A. Boertjens,

burgemeester.

H. Siegersma,

loco-secretaris.

Naar boven