Vaststelling bestemmingsplan ‘Noordelijke elfsteden vaarroute’

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 30 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Noordelijke elfsteden vaarroute’ gewijzigd digitaal (IDN: NL.IMRO.0081.BPElfstedenroute-VA01) en analoog heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van woensdag 27 juli 2011 zes weken (tot en met 6 september 2011) ter inzage in het gemeentehuis, Ljipstrjitte 1 te Stiens gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op werkdagen van 8.30 uur tot 12.00 uur en op dinsdag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0081.BPElfstedenroute-VA01

De authentieke planbestanden zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=leeuwarderadeel&striVersion=STRI2008

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de vaarroute ten behoeve van het noordelijke elfstedentraject wordt verdiept en verbreed en dat er bruggen, sluizen en aanlegvoorzieningen gerealiseerd kunnen worden.

Degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van woensdag 7 september 2011 (daags na afloop van de beroepstermijn). Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Stiens, 25 juli 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarderadeel,

J.R.A. Boertjens,

burgemeester.

H. Siegersma,

loco-secretaris.

Naar boven