Vastgesteld bestemmingsplan ‘St. Nicolaashof − Gouwzee’

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 14 juli 2011 het bestemmingsplan ‘St. Nicolaashof − Gouwzee’ gewijzigd heeft vastgesteld. De (ondergeschikte) wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan worden nader toegelicht in het raadsvoorstel en -besluit behorende bij het bestemmingsplan.

Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het gebied van het verzorgingstehuis St. Nicolaashof en het verpleeghuis Gouwzee te Volendam. Het bestemmingsplan maakt onder meer de nieuwbouw van het verzorgingstehuis St. Nicolaashof en een herinrichting van het (openbaar) gebied van het verzorgingstehuis St. Nicolaashof en het verpleeghuis Gouwzee mogelijk.

Inzien

Het bestemmingsplan ‘St. Nicolaashof − Gouwzee’ met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van vrijdag 22 juli 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het loket van de afdeling VROM, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam, tijdens de openingsuren van 9.00–12.30 uur. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel. 0299-398 417/399 245).

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien middels de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl, via Rubriek Wonen, werken en bouwen, → Wonen, bouwen en bestemmingsplannen.

U kunt het bestemmingsplan ook rechtstreeks raadplegen via de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpStNicolaashof-vg01

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeente kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kan gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tevens kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de door de raad vastgestelde wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Indien binnen de termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven