Aanwijzing bevoegde autoriteit Binnenvaartpolitiereglement Papendrecht 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht maken op grond van artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 31 mei 2011 hebben besloten tot vaststelling van het Aanwijzingsbesluit bevoegde autoriteit Binnenvaartpolitiereglement Papendrecht 2011.

Op grond van artikel 5, eerste lid, onder c van het Vaststellingsbesluit Binnenvaartpolitiereglement heeft het college de Havenmeester van Rotterdam, werkzaam bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. aangewezen als bevoegde autoriteit als bedoeld in het Binnenvaartpolitiereglement.

Deze aanwijzing is noodzakelijk in het kader van de overdracht van het nautisch beheer in een aantal havens van de gemeente Papendrecht aan de havenmeester van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. met ingang van 1 juli 2011. Het toezicht en de handhaving in de havens van Papendrecht die voor de commerciële scheepvaart openstaan wordt voortaan uitgevoerd door de opsporingsambtenaren en de toezichthouders van het Havenbedrijf Rotterdam.

Het besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 juli 2011.

Het besluit is opgenomen in het centrale regelingenbestand dat via de gemeentelijke website geraadpleegd kan worden, onder het kopje Bestuur en organisatie/Beleid en Regelgeving. De bestanden liggen voor een ieder kosteloos ter inzage in de burgerleeskamer van het raadhuis, Markt 22 te Papendrecht. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift krijgen.

Naar boven