Bestemmingsplan Leijenbugplein te Heukelum

Bestemmingsplan ‘Leijenburgplein’ te Heukelum gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal in zijn vergadering van 30 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Leijenburgplein’ te Heukelum gewijzigd heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen zijn weergegeven in de nota van zienswijzen die als bijlage bij de toelichting is opgenomen. De inrichting van de openbare ruimte is aangepast, waarmee het voetpad tussen gebouw 1 en de vijver is komen te vervallen. Verder heeft aanvullend onderzoek plaatsgevonden naar de geluidbelasting ten gevolge van parkeeractiviteiten. De conclusies van dit onderzoek zijn in paragraaf 5.1 Milieu van de toelichting opgenomen.

Naar aanleiding van de zienswijze van het Waterschap en een nadere berekening van de benodigde compensatie waterberging is de behoefte bijgesteld naar 359 m3. Hiermee is de in het ontwerp bestemmingsplan opgenomen HWA bergingsleiding komen te vervallen. Wel is nu opgenomen dat in de vijver een circulatiepomp wordt opgenomen om daarmee de waterkwaliteit te verbeteren.

Verder heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

Toelichting

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Leijenburgplein’ te Heukelum betreft een woningbouwproject voor maximaal 66 appartementen voor senioren en maximaal 650 m2 voor zorgvoorzieningen. Van de appartementen zullen minimaal 46 appartementen in de sociale categorie gerealiseerd worden. Dit project van KleurrijkWonen dient als vervanging van het bestaande complex bejaardenwoningen aan het Leijenburgplein.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 16 december 2010 tot en met 25 januari 2011. Na beantwoording van de inspraakreacties en het aanpassen van het voorontwerp is het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Dit heeft ter inzage gelegen van 10 maart 2011 tot en met 20 april 2011.

Ter inzage legging

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 14 juli 2011 tot en met 24 augustus 2011 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Asperen tijdens openingstijden. U kunt buiten de openingstijden terecht na het maken van een afspraak. Bel hiervoor met (0345) 634 000. Ook kunt u het bestemmingsplan gedurende deze termijn bekijken op www.lingewaal.nl onder Actueel, Bestemmingsplannen, Vastgestelde plannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl onder Bestemmingsplannen, Criteria, Gelderland, Lingewaal, Bestemmingsplan, Vastgesteld.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Asperen, 13 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven