Vaststelling bestemmingsplan ‘1e Partiële herziening Heerhugowaard Zuid sportvoorzieningen’

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 28 juni 2011 het bestemmingsplan ‘1e Partiële herziening Heerhugowaard Zuid sportvoorzieningen’ ongewijzigd vastgesteld. Deze partiële herziening betreft de herziening van de regels en de verbeelding voor de bestemming ‘Sport’. In het bestemmingsplan Heerhugowaard Zuid is één bestemming ‘Sport’ opgenomen voor zowel het sportinstituut Sportlaguna als voor de sportvereniging Reigerboys. Verzuimd is om onderscheid te maken tussen beide bestemmingen met betrekking tot de toe te laten functies detailhandel en horeca.

Terinzageligging

Het ongewijzigd vastgestelde plan ligt met ingang van donderdag 14 juli 2011 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . U kunt hier ook naar toe via de website van de gemeente www.heerhugowaard.nl/bestemmingsplan. Op de pagina ‘online plannen’ treft u een lijst aan met te raadplegen plannen.

Indien u direct op de landelijke website het plan wilt inzien, vult u bij zoekterm de naam in van het bestemmingsplan: 1e Partiële herziening Heerhugowaard Zuid sportvoorzieningen, of het planidentificatienummer: NL.IMRO.0398.BP08HHWZUID04-VA01 en wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 15 juli 2011 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 12 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven