Actualisatie van het beleid voor infrastructuur en ruimte

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu maakt ruimte

Het roer gaat om. De minister van Infrastructuur en Milieu maakt ruimte voor groei en beweging en kiest ervoor de invulling van het ruimtelijk beleid voor een belangrijk deel over te laten aan provincies en gemeenten. Daardoor kan het Rijk zich richten op het behartigen van belangen die van nationale en internationale betekenis zijn.

De minister vermindert stevig het aantal procedures en brengt eenheid in het stelsel van regels voor infrastructuur, water, wonen, milieu, natuur en monumenten. Er wordt daar geïnvesteerd waar onze nationale economie er het meest bij gebaat is.

Om de bereikbaarheid te verbeteren zet de minister in op investeren, innoveren en instandhouden.

Deze kaders zijn vastgelegd in de ontwerp Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte. Enkele in de structuurvisie beschreven beleidskeuzes hebben betrekking op de Ecologische Hoofdstructuur.

De structuurvisie, het bijbehorende milieueffectrapport (planMER) en het ontwerp voor de eerste aanvulling van de Algemene maatregel van bestuur (Amvb) Ruimte zijn in juni vastgesteld door de Ministerraad.

De Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte vervangt ondermeer de Nota Ruimte, de Nota Mobiliteit, de Structuurvisie Randstad 2040 en de Mobiliteitsaanpak.

Iedereen kan van 3 augustus tot en met 13 september 2011 een zienswijze indienen op de ontwerp Structuurvisie, het planMER en de aanvulling op de Amvb Ruimte.

Waar vindt u meer informatie?

U kunt de ontwerp Structuurvisie en bijbehorende stukken al vanaf 1 juli 2011 downloaden op www.centrumpp.nl.

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met het Centrum Publieksparticipatie: 070-456 96 04. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de projectorganisatie: 070-339 51 36.

Hoe kunt u reageren?

U kunt van 3 augustus tot en met 13 september 2011 uw zienswijze indienen. In uw zienswijze kunt u ingaan op alle onderdelen van de ontwerp Structuurvisie, het planMER en de aanvulling op de Amvb Ruimte stukken. U kunt reageren via www.centrumpp.nl.

Op deze website vindt u ook informatie over de mogelijkheden om uw reactie schriftelijk of mondeling te geven.

Naar boven