Openbare consultatie besluit van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie houdende wijziging van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten in verband met de invoering van een nationaal meldnummer voor dieren in nood (Besluit meldnummer 144 red een dier)

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hoort graag uw mening over een voorgenomen wijziging van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten in verband met de invoering van een nationaal meldnummer voor dieren in nood.

Met dit voorgenomen besluit (kenmerk ETM/TM/11068570) wordt het Nummerplan voor telefoon- en ISDN-diensten (hierna: nummerplan) gewijzigd en wordt een nieuwe bestemming ingevoerd voor het nummer 144. In het Regeerakkoord 'Vrijheid en verantwoordelijkheid' van 30 september 2010 is aangekondigd dat dierenmishandeling harder wordt aangepakt. Maatregelen in dit kader zijn de komst van 500 dierenpolitieagenten, een steviger strafvordering en de invoering van een nationaal meldnummer voor dieren in nood en dierenmishandeling.

De 14-reeks heeft de bestemming geharmoniseerde nummers voor diensten met een bijzonder maatschappelijk belang. Met de nummerplanwijziging van 10 april 2006 (Stcrt. 77) zijn nummers in de 14-reeks beschikbaar gemaakt ten behoeve van contactcentra van overheidsorganisaties. Met de onderhavige wijziging wordt het nummer 144 beschikbaar gemaakt ten behoeve van de invoering van een nationaal meldnummer voor dieren in nood en dierenmishandeling. Deze dienst met een bijzonder maatschappelijk belang sluit direct aan op de bestemming van de 14-reeks.

Deze openbare consultatie vindt plaats gedurende zes weken vanaf de dag waarop deze kennisgeving in de Staatscourant is geplaatst.

Het Directoraat-Generaal Energie, Telecom en Markten nodigt belanghebbende marktpartijen uit hun reactie op de ontwerp-nummerplanwijziging naar onderstaand correspondentieadres te versturen, bij voorkeur via e-mail, onder vermelding van Consultatie besluit meldnummer 144 red een dier. De wijziging wordt tevens voorgelegd aan de Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (OPTA) voor de toets op de uitvoerbaarheid en de handhaafbaarheid.

U kunt het document voor deze openbare consultatie downloaden via de website: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dieren/dierenwelzijn#anker-meldnummer-144-red-een-dier

Daarnaast liggen de documenten ter inzage in het informatiecentrum van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag, begane grond, kamer 23.

Correspondentieadres:

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, DGETM

Postbus 20101

2500 EC Den Haag

T.a.v. drs. E. Beers, ALP C/334

E-mail: nummers@minez.nl

Tel: 070-3798930

Naar boven