Gewijzigde vastgestelde bestemmingsplannen ‘Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB’ en ‘Helmond West - Houtsdonk’

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad op 11 mei 2010 de bestemmingsplannen ‘Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB’ en ‘Helmond West - Houtsdonk’ gewijzigd heeft vastgesteld. De bestemmingsplannen liggen met ingang van 1 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de Stadswinkel. Ook raadpleegbaar via www.Helmond.nl, onder bestemmingsplannen. Het eerste bestemmingsplan heeft betrekking op een verruiming van de geluidszone aan de oostzijde van het bedrijventerrein BZOB. Het tweede bestemmingsplan betreft een actualisering waarbij de vele oude plannen binnen dit gebied tot één nieuw bestemmingsplan worden teruggebracht.

Tegen de vastgestelde bestemmingsplannen kan binnen de hiervoor vermelde termijn schriftelijk beroep worden ingesteld door:

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

Alle belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De wijzigingen betreffen:

Voor bestemmingsplan ‘Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB’

Wijzigingen plankaart:

De plankaart wordt aan de noordzijde aangepast, de geluidszone wordt teruggelegd op dezelfde plek als in het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein BZOB’, met dien verstande dat de zone rechtgetrokken wordt tussen de woningen Kranenvenweg 1 en 5. Aan de oostzijde komt de geluidszone op Helmonds grondgebied tegen de gemeentegrens met Deurne te liggen in plaats van op de gemeentegrens.

Wijzigingen toelichting:

In de gehele toelichting wordt aangepast dat de geluidszone enkel aan de oostzijde wordt verruimd en op Helmonds grondgebied tegen de gemeentegrens met Deurne komt te liggen in plaats van op de gemeentegrens. Aan de noordzijde wordt de gemeentegrens niet verruimd.

Als bijlage bij de toelichting wordt een aanvullend akoestisch onderzoek toegevoegd met daarin de nieuwe geluidzone.

Voor bestemmingsplan ‘Helmond West - Houtsdonk’

Wijzigingen plankaart:

  • 1. Appartementencomplex aan het Distelveld is verwijderd (is reeds gesloopt).

  • 2. Aanduiding (d) detailhandel is verwijderd voor het pand aan de Europaweg genummerd 93–93A overeenkomstig de hiervoor geldende juridische regeling en feitelijke situatie.

Wijzigingen toelichting:

In paragraaf 6.3 onder Ondergrondse Buisleidingen worden de eerste twee zinnen gewijzigd in: ‘In het bestemmingsplangebied lopen twee regionale aardgastransportleidingen. Het betreffen 40 bar leidingen van 4 inch, 12 inch en 14 inch’.

Voor een compleet overzicht en exacte beschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en raadsbesluit van 11 mei 2010 en het vastgestelde, ter inzage liggende, bestemmingsplan.

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, en wanneer sprake is van spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Helmond, 30 juni 2010

Burgemeester en wethouders,

A.A.M. Jacobs,

burgemeester.

A.A.M. Marneffe,

secretaris.

Naar boven