Gecoördineerde ontwerpbesluiten betreffende het Zuidelijk Plandeel Meer en Berg

Burgemeester en wethouders van Bloemendaal maken bekend dat met ingang van vrijdag 11 juni 2010, gedurende zes weken, voor iedereen terinzageliggen, de volgende ontwerpbesluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan Meer en Berg gedeeltelijke herziening

  • 2. de ontwerpontheffing- en bouwvergunning Brederodelaan 12, bouw 65 appartementen Parkzicht 1 en 2

  • 3. de ontwerpaanlegvergunning Brederodelaan 12, t.b.v. bouw Parkzicht 1 en 2

  • 4. de ontwerpbouwvergunning Brederodelaan 12, nieuwbouw 18 beneden-/bovenwoningen

  • 5. de ontwerpaanlegvergunning Brederodelaan 12, t.b.v. bouw 18 beneden-/bovenwoningen

  • 6. de ontwerpuitwegvergunning voor de aanleg van twee inritten voor de nieuw te bouwen woningen

  • 7. de ontwerpaanlegvergunning Brederodelaan 12, wijziging verleende aanlegvergunning voor de weglayout en kabels en leidingen in zuidelijk plandeel

  • 8. de ontwerpuitwegvergunning van een uitweg voor de Zocherlaan naar de Brederodelaan

  • 9. de ontwerpkapvergunning voor de kap van 250 bomen en het verplanten van 162 bomen op het terrein Park Brederode zuidelijk plangebied

  • 10. de ontwerpbouwvergunning Brederodelaan 54, verbouwen hoofdgebouw tot 44 koopwoningen

  • 11. de ontwerpsloopvergunning Brederodelaan 54, gedeeltelijk slopen ziekenhuis

  • 12. de ontwerpaanlegvergunning Brederodelaan 54, t.b.v. 44 woningen hoofdgebouw Meer en Berg

  • 13. de ontwerpvergunning ex artikel 11 Monumentenwet 1988 voor het reconstrueren en verplaatsen van de toegangspoort op het perceel Brederodelaan nabij 52.

De gemeenteraad heeft op 25 maart 2010 besloten om voor de realisering van het bestemmingsplan ‘Meer en Berg, gedeeltelijke herziening’ en de daarvoor benodigde vergunningen de coördinatieregeling als bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet op de ruimtelijke ordening toe te passen (2010003143). Op grond van de coördinatieregeling doorlopen de besluiten gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen de coördinatie.

De gemeenteraad is bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn bevoegd gezag voor het verlenen van de bouwvergunningen, de ontheffing, de aanlegvergunningen, de sloopvergunning, de uitwegvergunningen, de vergunning ex artikel 11 van de Monumentenwet (monumentenvergunning) en de kapvergunningen.

Toelichting

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Meer en Berg gedeeltelijke herziening’ voorziet in de realisatie van de laatste fase van Park Brederode, het voormalige terrein Provinciaal Ziekenhuis. Deze gedeeltelijke herziening omvat o.a. de nog uit te werken gebieden in het zuidelijke deel van het moederplan ‘Meer en Berg’, het voorterrein tussen hoofdgebouw en 19e eeuwse poort (Brederodelaan) en een groot deel van het aansluitende openbare (park)gebied. De uit te werken gebieden zijn de bestemmingsvlakken I, Parkzicht, aan de westzijde op de duinvoet, II, Meerenberg, het monumentale hoofdgebouw en III, Brederodelaan, aan de oostzijde langs de Brederodelaan en ten noordwesten van het hoofdgebouw (bij het voormalige hertenkamp).

Het ontwerp beeldkwaliteitplan ‘Parkzicht-Brederodelaan-Meerenberg’ is een op dit bestemmingsplan betrekking hebbend document als bedoeld in artikel 3:11 van de Algemene wet bestuursrecht, dat apart ter inzage wordt gelegd.

De bouwvergunningen betreffen in totaal 127 woningen, waarvan 83 sociale huurwoningen en de overige in de koopsector. De ontheffing (binnenplans) heeft betrekking op het vluchtbalkon bij Parkzicht 2, dat boven de entree naar de parkeergarage ligt en het bouwvlak enigszins overschrijdt.

Inzage

De bovengenoemde onder punt 1 tot en met 13 genoemde ontwerpbesluiten, en de daarop betrekking hebbende stukken, kunnen gedurende de hiervoor genoemde termijn, worden ingezien op de locatie Brouwerskolk, Brouwerskolkweg 2, Overveen. Geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.bloemendaal.nl.

Zienswijze(n)

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen indienen op één of meerdere ontwerpbesluiten. Schriftelijke zienswijzen op een ontwerpbesluit kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Bloemendaal, Postbus 201, 2050 AE Overveen. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en op welk(e) ontwerpbesluit(en) de zienswijze betrekking heeft. Burgemeester en wethouders zenden zienswijzen betreffende het ontwerpbestemmingsplan door naar de gemeenteraad.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen de eerder genoemde termijn van zes weken mondeling uw zienswijze(n) kenbaar te maken. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer G.P.A. van Driel, telefoon (023) 522 57 34.

10 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Bloemendaal.

Naar boven