Aanmeldingsnotitie MER-beoordeling Zelhorstweg 13, 7739 PN in Vinkenbuurt

Burgemeester en wethouders van Ommen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer het volgende bekend.

Op 26 april 2010 heeft V.O.F. Moes een aanmeldingsnotitie MER-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor het uitbreiden en wijzigen van een varkenshouderij aan de locatie Zelhorstweg 13, 7739 PN in Vinkenbuurt.

In de beoogde situatie zal een bedrijf worden nagestreefd van bovengemiddelde omvang, welke zal voldoen aan de IPPC-richtlijn.

De activiteit is onderworpen aan een Milieu-effectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.2 van de Wet milieubeheer.

Het college van burgemeester en wethouders van Ommen heeft op 1 juni 2010 besloten dat door V.O.F. Moes geen Milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld, alvorens door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van het college van burgemeester en wethouders van Ommen leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Het besluit inzake beoordeling van de milieueffectrapportage, de aanmeldingsnotitie en andere ter zake zijnde stukken liggen in het gemeentehuis, bij de afdeling Milieu- en Bouwzaken, Chevalleraustraat 2 te Ommen, ter inzage en wel van 10 juni 2010 tot en met 22 juli 2010 (6 weken), elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Indien u niet in de gelegenheid bent om de stukken gedurende bovengenoemde tijden in te zien, is het mogelijk om deze stukken, na telefonische afspraak, buiten deze uren in te zien. Bovendien liggen de stukken na genoemde periode, tot het einde van de beroepstermijn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage.

Naar boven