Ontwerp-inpassingsplan ‘N241 – herinrichting Langereis’

Ontwerp-inpassingsplan ‘N241, herinrichting Langereis’ in ontwerp gereed

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland maakt bekend dat met ingang van vrijdag 4 juni 2010 tot en met donderdag 15 juli 2010 het ontwerp-inpassingsplan ‘N241, herinrichting Langereis’ ter inzage ligt. Een ieder kan in deze periode zijn zienswijze kenbaar maken op het ontwerp-inpassingsplan.

Herinrichting N241, Langereis

De provincie is voornemens om de AC de Graafweg (N241) ter plaatse van de kruisingen met de Langereis en Dijkweg her in te richten. Dit met het doel om de plaatselijke situatie verkeersveiliger en overzichtelijker te maken.

Het voornemen past niet binnen de vigerende bestemmingsplannen van de gemeenten Heerhugowaard, Niedorp en Opmeer. Dit geldt ook voor de noodzakelijke aanpassing van de aansluitende wegen de Dijkweg, de Westelijke Langereis en Oostelijke Langereis. In verband met het gemeenteoverstijgend belang is er voor gekozen om voor deze infra-ontwikkeling een provinciaal inpassingsplan op te stellen.

Provinciaal inpassingsplan

Gedeputeerde Staten hebben voor dit project een provinciaal inpassingsplan voorbereid. Dat is juridisch vergelijkbaar met een bestemmingsplan, alleen is de provincie de verantwoordelijke bestuurslaag. De provincie heeft voor toepassing van dit nieuwe type plan gekozen omdat de weg over het grondgebied van drie gemeenten loopt.

Inzage

Het ontwerp-inpassingsplan ‘N241, herinrichting Langereis’ inclusief bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit liggen vanaf vrijdag 4 juni 2010 tot en met donderdag 15 juli 2010 ter inzage:

  • bij de provincie Noord-Holland, uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak met de heer R.Q. Pouwels, tel.023-5145056;

  • bij de gemeente Opmeer: Openbare Bibliotheek Opmeer, Breestraat 15, 1716 DA Opmeer;

  • bij de gemeente Nieuwe Niedorp: Openbare bibliotheek Niedorp, Trambaan 10, 1733 AX Nieuwe Niedorp;

  • bij de gemeente Heerhugowaard: Openbare bibliotheek Heerhugowaard, Parelhof 1a, 1703 EZ Heerhugowaard.

Vanaf 4 juni 2010 zijn het ontwerp-inpassingsplan en bijbehorende stukken tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de internetsite van de provincie Noord-Holland www.noord-holland.nl: Digitaal loket, onder de link ‘de terinzageleggingen bekijken’.

Zienswijze

Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze indienen op het ontwerp-inpassingsplan ‘N241, herinrichting Langereis’ bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering t.a.v. de heer R.Q. Pouwels, Postbus 205, 2050 AE Overveen.

Het is ook mogelijk om binnen deze termijn uw zienswijze mondeling kenbaar te maken. Het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk door het maken van een afspraak met de heer R.Q. Pouwels van de provincie Noord-Holland, tel. 023-514 5056. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Naar boven